"HUAWEI" címkével ellátott hírek
Amellett, hogy egy bírósági döntés után ideiglenesen megtiltották több iPhone-modell importját és forgalmazását Kínában, egyes vállalatok maguk is egyfajta iPhone-embargót vezettek be.
A letartóztatás okát még nem közölték a hatóságok, de Amerikában több ügyben is nyomoznak a Huawei ellen, például az Iránnal szembeni szankciók be nem tartása miatt.
A Huawei Technologies az MTI-hez eljuttatott közleményben utasította vissza pénteken az amerikai Wall Street Journalban ellene felhozott vádakat, miszerint mobil távközlési hálózati berendezései nemzetbiztonsági kockázatot jelentenének az Egyesült Államok és szövetségesei számára.
A Huawei csoport elnökével, Guo Pinggel tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, valamint Nagy István agrárminiszter az első Kínai Nemzetközi Import Expo (CIIE) hétfői megnyitását követően Sanghajban - tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a helyszínen az MTI-t.
Az idei második negyedévben, a csökkenő forgalmú globális okostelefon piacon a Huawei a második helyre lépett előre, és ezzel megelőzte Apple-t a bostoni Strategy Analytics piackutató vállalat felmérése szerint.
A mobil és a hálózati tér talán legtöbb szabadalmával a Nokia rendelkezik, és ezekhez enged most hozzáférést a kínai Huaweinek (is). Persze nem olcsón.
Elhódíthatja a Huawei az Apple második helyezését az okostelefon-piaci rangsorban a harmadik negyedévben - írja a digitimes.com szakmai hírportál.
A Huawei az egyetlen kínai márkaként felkerült a Forbes legértékesebb világmárkákat rangsoroló 100-as listájára - tájékoztatta kedden az MTI-t a Huawei Technologies Hungary Kft.
Több mint 100 millió okostelefont értékesített az idén a kínai Huawei mobil távközlési berendezés gyártó konszern fogyasztói üzletága(Consumer Business Group) - tájékoztatta kedden az MTI-t a Huawei Technologies Hungary Kft.
A Flextronics és a Huawei Technologies Hungary ma bejelentették megállapodásukat, miszerint a Flextronics Pécsen gyárat indít, amelyben a Huawei távközlési berendezéseit – optikai, átviteli egységeket, vezeték nélküli kommunikációt kiszolgáló termékeket – szerel össze. A gyártósorról az első termék december 5-én gördül le. Az új összeszerelő csarnok tevékenysége része lesz a Huawei Europe Supply Center-nek (Huawei Európai Ellátó Központ), amely a teljes kontinenst látja el a kínai, multinacionális vállalat termékeivel.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó