"II. ERZSÉBET" címkével ellátott hírek
Windsori rezidenciáján, családi körben ünnepelte szombaton 92. születésnapját a brit uralkodó, de a szokásoktól eltérően ezúttal azért szerveztek számára egy nagyszabású születésnapi partit is.
II. Erzsébet királynő utolsó corgi kutyája is elpusztult, több mint hetven évnyi korszakot lezárva a brit uralkodó életében.
II. Erzsébet királynő döntött: környezettudatos életmódra vált a Buckingham-palota.
Isten kegyelméből Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága és más birtokok és területek királynője, a Nemzetközösség feje, a hit védelmezője - az idén lesz hatvanöt éve, hogy II. Erzsébet királynő koronás főként viseli ezeket a címeket, de most első ízben osztotta meg személyesen is az alattvalókkal, hogy milyen emlékeket őriz a hat és fél évtizeddel ezelőtti világraszóló koronázási ceremóniáról.
Nem könnyű királynőnek lenni, II. Erzsébet ezt már a koronázása napján megtapasztalta.
Kissé drágult tavaly a brit monarchia, de II. Erzsébet királynő javadalmazása ennek ellenére növekedhet, mivel a királyi ház befektetéseit kezelő intézmény profitja is jelentősen nőtt.
A zene, az irodalom és a sport brit világsztárjai, valamint a terror elleni küzdelem hősei szerepelnek a brit uralkodó születésnapi kitüntetési listájának élén.
Sokan ábrándozunk, micsoda ételkölteményeket ennénk, ha megtehetnénk! Arannyal futtatott fürjtojásokat, a világ legdrágább steakjét vagy éppen sztárséfek remekműveit? De vajon II. Erzsébet, aki bármit választhat, mit fogyaszt?
Isten kegyelméből Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága és más birtokok, területek királynője, a Nemzetközösség feje, a hit védelmezője - hétfőn lesz hatvanöt éve, hogy II. Erzsébet királynő viseli a fenti címeket.
Nem volt jelen a brit uralkodó a királyi család hagyományos karácsonyi templomlátogatásán, mivel még mindig lábadozik heveny megfázásából.