"IRAK" címkével ellátott hírek
Egy elveszett ősi város, Mardaman mintegy 4800 éves romjait fedezték fel a régészek az észak-iraki kurdisztáni autonóm régióban.
Újabb iskolát építhet Irakban a magyar kormány - közölte az emberi erőforrások minisztere pénteken Budapesten, a Magyarországon ösztöndíjasként tanuló üldözött keresztény fiatalok évzáró ünnepségén.
Két tömegsírra bukkantak az Irak északnyugati részén fekvő Szindzsárban; a sírgödrök kilencven, a jazidi kisebbséghez tartozó személy holttestét tartalmazták, akiket vélhetőleg az Iszlám Állam dzsihadistái mészároltak le - adta hírül a helyi média szombaton.
Az ENSZ-t megdöbbentette az Irak déli részén található Násziríja város egyik börtönében harmincnyolc elítélten végrehajtott tömeges akasztásos kivégzés - közölte pénteken Liz Throssell, a világszervezet szóvivője.
Károkról vagy áldozatokról egyelőre nincs hír.
Emmanuel Macron francia államfő csütörtökön Párizsban kijelentette, hogy kész közvetíteni az iraki kormány és a vitatott népszavazást követően függetlenségre törekvő kurdok között.
Az iraki haderők áttörték az Iszlám Állam védvonalát, és bejutottak a terrorszervezet utolsó jelentős iraki városába.
Egy török zászló alatt közlekedő, iraki bevándorlókat szállító hajót fogott el a román parti őrség a Fekete-tenger román felségvizein vasárnap.
A Moszult ostromló iraki fegyveres erők kelet felől behatoltak a városba, ahol az Iszlám Állam civilek ezreit használhatja élő pajzsként. Közben a török hadsereg újabb harckocsikat vezényelt az iraki határhoz.
Erbílből segít a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet a Moszul ostromától szenvedő civileknek - közölte a szervezet nemzetközi programjainak vezetője.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó