"ISZTAMBUL" címkével ellátott hírek
Több százan gyűltek össze vasárnap este Isztambul szívében, a Taksim tér közelében dacára annak, hogy Isztambul tartomány kormányzói hivatala előzőleg betiltotta a meleg méltóság menetét - jelentette az Evrensel török marxista napilap.
Rekordmennyiségű, a júliusi 32.5 milliméteres átlagnál mintegy három és félszer több eső zúdult Isztambulra kedden - számolt be róla a CNN Türk török hírtelevízió.
Nem a Boszporusz partján fekvő Reina klub volt a szilveszter éjszakai isztambuli merénylet eredeti célpontja, hanem a Taksim tér - számolt be a tettes, Abdulgadir Masharipov első kihallgatásáról a Hürriyet című török lap szerdán rendőrségi forrásra hivatkozva.
A török rendőrség hétfő este elfogta a szilveszter éjszakai isztambuli merénylet feltételezett elkövetőjét.
Harminckilencre emelkedett a szilveszter este egy isztambuli mulató ellen elkövetett támadás halálos áldozatainak száma. Huszonegy áldozatot sikerült azonosítani, köztük 16 külföldi van – közölte Süleyman Soylu belügyminiszter vasárnap reggel.
Szélvihar miatt Isztambulban rekedt az Uniqa Sopron női kosárlabdacsapata, ezért csak csütörtökön tud továbbutazni Antakya városába, az esti Euroliga-mérkőzés helyszínére.
Tovább emelkedett az isztambuli kettős merénylet halálos áldozatainak száma. A 38 halott között nyolc civil is van, a többiek rendőrök. A belügyminiszter a kurd terroristákat gyanítja a háttérben.
29 halott, 166 sebesült az isztambuli kettős robbantásban. A Külgazdasági és Külügyminisztérium nem tud magyar áldozatról. A kettős merénylet célpontjai valószínűleg rohamrendőrök voltak, de két civil is meghalt.
Története egyik legsúlyosabb válságát éli át a híres Isztambuli Nagy Bazár.
Negyvennégy cégnél rajtaütéseket hajtott végre kedden Isztambulban a török rendőrség, amely egyúttal 120 cégvezető ellen elfogatóparancsot adott ki a július 15-i katonai puccskísérletet követő tisztogatások keretében - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft