"JOBBIK" címkével ellátott hírek
A Jobbik szerint a miniszterelnök a családjával együtt érintett egy Magyarországot megkárosító korrupciós csalássorozatban, ezért le kellene mondania.
Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) megkapta a nyomozóhatóság határozatát, amelyben megállapították, hogy a számvevőszéki ellenőrzés akadályozásával kapcsolatban nem állapítható meg szándékos bűncselekmény elkövetése - közölte az ÁSZ. A nyomozóhatóság határozata nem befolyásolja a január 8-án nyilvánosságra hozott számvevőszéki jelentésben tett megállapításokat, és a számvevőszék továbbra is várja a párt intézkedési tervét a jelentésben megfogalmazottakra.
A Jobbik eltörölné a nyelvvizsga-követelményt a felsőoktatási felvételinél, és azt csak akkor állítaná vissza, ha az oktatási rendszer képes lesz mindenkit megfelelően idegen nyelvekre tanítani.
A Jobbik az integrációs támogatásokkal kapcsolatban is választ vár a kormánytól.
A Jobbik több lépést javasol a kivándorlás csökkentése érdekében.
Nem lehet nem befizetni az Állami Számvevőszék által kirótt büntetést – figyelmezteti a legénykedő pártokat az Együtt választmányi elnöke, aki egy nagyon durva csavart is felfedezett a történetben.
Lökdösődés, fenyegetőzés kísért egy tüntetést a Békés megyei Végegyháza főutcáján csütörtökön.
Tovább gyengült a Jobbik, és a baloldalon is folytatódik az átrendeződés – ez derül ki a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából. Eszerint a megkérdezettek 37 százaléka támogatja a Fideszt, a Jobbik pedig 2014 óta a legrosszabb eredményét tudhatja magáénak: 8 százalékos a támogatottsága.
A párt szerint Állami Számvevőszék "legsötétebb diktatúrákat idéző" döntése miatt kiürülhet a pártkassza, lakat kerülhet a pártirodákra.
A Jobbik frakcióvezetője, Volner János az Állami Számvevőszék bejelentése után azt mondta, a Fidesz be akarja tiltani őket.