"JOBBIK MAGYARORSZÁGÉRT MOZGALOM" címkével ellátott hírek
Ha folytatódik a politikai lemorzsolódás a Jobbikon belül, akkor a párt elveszítheti szavazóit - mondta Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője kedd reggel az M1 aktuális csatornán.
Pénteken kizárták a Jobbik-frakcióból a pártot támadó Volner Jánost, aki egy Facebook-posztban reagált a döntésre. Többek között elutasítja a vádat, hogy a Fidesz érdekeiért dolgozott volna, azt viszont már bánja, hogy nem vette át a párt irányítását, mikor megtehette volna.
A szétesés szélére került a Jobbik, miután meghatározó politikusok távoztak a pártból - mondta Deák Dániel, a Figyelő főmunkatársa szombat reggel az M1 aktuális csatornán.
Volner János átvenné a Jobbik vezetését. Az ellenzéki párt alelnöke ezt a közmédiának nyilatkozva közölte pénteken, megerősítve, hogy rendkívüli tisztújító kongresszus összehívását kezdeményezte, mert ellenzi, hogy pártja vezetése "fúziót" hozzon létre a Jobbik és az LMP között.
A párt elnökségének feloszlatását és tisztújító kongresszus összehívását kezdeményezte egy a Figyelő internetes kiadásában pénteken megjelent levél szerint Volner János, a Jobbik alelnöke arra hivatkozva, hogy a jelenlegi testületnek "senki nem adott felhatalmazást a liberális-balközép pártokkal történő összeborulásra".
Farkas Örs politológus szerint továbbra sincs közös álláspont a Jobbikon belül, emiatt az ellenzéki párt komoly problémákkal küzd.
A közmédia határozottan visszautasítja a Jobbik Magyarországért Mozgalom vádjait, és továbbra is kiáll a független, kiegyensúlyozott tájékoztatás mellett - reagált Dobos Menyhért, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a Jobbik alelnökének szombati sajtótájékoztatójára.
Az ellenzéki párt attól tart, hogy a Kanadából kivándorolt romák visszatérnek korábbi lakhelyükre, így több ezer roma érkezhet Miskolcra.
Lemondott Nagy-György Anna, a hódmezővásárhelyi közgyűlés a Jobbik Magyarországért Mozgalom által jelölt tagja.
Az életének 98 esztendejében tavaly szeptember 3-án elhunyt dr. Képíró Sándor csendőr százados emléke előtt tisztelgett, hajtott fejet az Új Magyar Gárda Mozgalom, illetve a Jobbik Magyarországért Mozgalom Sarkadi Alapszervezete szombaton a Szigeti temetőben Sarkadon.