"K-1" címkével ellátott hírek
Békés megyében meglehetősen változatos a küzdősport-harcművész paletta, de kick-box ringes országos bajnokság még nem volt a megyében. Békéscsabán, a Lencsési Általános Iskola sportcsarnokában rendezte meg a Békéscsabai Lakótelepi SE Energy Gym csoportoja a magyar Kick-box Szakszövetség K-1, Low-kick és Full-contact Országos Bajnokságának első fordulóját, mind a felnőtt, mind a junior korosztály számára.
A nemzetközi kick-box életben pörögnek az események. A lengyelországi junior és kadett Európa-bajnokságot rögtön követte a brazíliai felnőtt Low-kick és K-1 világbajnokság. Máris itt a következő verseny, talán a legrangosabb, a szentpétervári Harcművész Világjátékok - Békés megyei, békéscsabai résztvevővel.
Budapesten rendezték meg a hét végén a Magyar Kick-box Szakszövetség low-kick és K-1 országos bajnoki döntőjét, kiegészítve egy utánpótlás versennyel. Az OB döntő tétje az őszi, brazíliai felnőtt világbajnokságra kijutás volt, így érthetően nagy csaták dúltak a ringben. Természetesen nem minden országos bajnok lett VB utazó, hiszen a meglehetősen költségigényes világbajnokságra csak azokat a sportolókat küldi ki a szövetség, akik éremszerzésre is esélyesek.
A csorvási, de békéscsabai színekben versenyző 17 éves Gyemengyi Ákos ellen a juniorok között most sem vállalták a mérkőzést. Így ismét a felnőttek között indult a K-1 magyar bajnoki fordulón.
Alig két hét múlva összecsapnak a küzdősportok „nagyágyúi”, a Gladiátorok éjszakáján különböző harcművészetek képviselői versengenek az elsőségért. A Veszprém Arénában három békéscsabai versenyző is színre lép: Radnóti Dániel 85, Kerepeczky Gábor 90, míg Kiss Károly 68 kilósok között száll ringbe illetve ketrecbe.
Nagyszabású nemzetközi K-1 és MMA gálát rendezett a Surman Boxklub szombaton, a békési sportcsarnokban. A II. Dübögő Kupa fénypontja a kiváló sportoló, Rácz Dénes „jutalomjátéka” volt.
Az év egyik legrangosabb harcművész eseményének ígérkezik a hétvégi, debreceni K-1 gála. Az eseményen két békéscsabai sportoló is részt vesz.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft