"KDNP" címkével ellátott hírek
Elsősorban család-, nemzet- és szociálpolitikai kérdésekről tárgyal a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerdán Balatonalmádiban, ahol a két kormánypárt együttes ülése előtt tartanak külön tanácskozást.
Egy rövid, de annál tömörebb sajtótájékoztató keretén belül, pénteken, a déli harangszót követően, a Csabagyöngye Pataky termében bejelentették: megalakult a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) ifjúsági szervezete, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) Békéscsabai Szervezete.
Ha az ellenzéken múlna, nem növekedhetnének a gyermekes családok támogatásai - jelentette ki a KDNP szóvivője szombaton sajtótájékoztatón Budapesten.
Az általa ingyenesen átvett parkolóbérletek árának megfizetésére szólította fel a KDNP szegedi elnökét a polgármesteri hivatal csütörtökön.
Öt közvélemény-kutató eredményeinek összesítése alapján 7 hónappal a választások előtt 47,4 százalékkal vezeti a pártok listáját a biztos szavazók körében a Fidesz-KDNP - jelentette ki a Nézőpont Intézet kutatási igazgatója csütörtökön az M1 aktuális csatorna műsorában.
A KDNP frakcióvezetője az Origónak adott interjúban jelentette be, hogy a következő parlamenti választáson már nem indul egyéni körzetben, bár listás mandátumot elfogadna. Harrach Péter beszélt arról is, hogy pártja most már már havi két szabad vasárnapot javasol, bár kérdéses, mikor lehetne ebből törvény. Szerinte a KDNP a Fidesz nélkül is bejutna a parlamentbe, bár szakításról szó sincs – válaszolta egy kérdésre.
A KDNP levinné a pelenka áfáját és más családtámogatási javaslatokon is dolgoznak. A szabad vasárnapról nem tettek le, most azt szeretnék, ha havi két szabad vasárnapot kapnának a kereskedelmi dolgozók.
Rosszul lett a KDNP-s Rubovszky György hétfőn a Parlamentben, a képviselőt a mentők a Honvédkórházba vitték.
A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciója nem szavazza meg, tartózkodni fog a vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló törvény visszavonásáról tartandó parlamenti szavazáson - mondta Semjén Zsolt pártelnök hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
A vasárnapi kötelező zárva tartás a KDNP ötlete volt ugyan, de Harrach Péter frakcióvezető szerint nem feltétlenül egyeztetne velük a kormány, ha esetleg módosítanák az idei kapcsolódó rendelkezést. Meg a KDNP-nek világnézeti kispártként egyébként sem kell túlzottan aggódnia a népszerűség, így amiatt sem, hogy kötelező a vasárnapi boltzár továbbra is népszerűtlen intézkedés – tette hozzá.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft