"KMNPI" címkével ellátott hírek
Román-magyar sajtótájékoztató helyszínéül szolgált hétfőn a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Látogatóközpontja. Az apropót egy közös projekt szolgáltatta, melynek célja, hogy együtt óvják meg a Körösök természeti örökségét – határon innen és túl.
Novemberben minden hétvégén valamilyen programmal, például darulessel és maratoni madarásztúrával várja a természetbarátokat a Körös-Maros Nemzeti Park.
Hagyománnyá vált immár, hogy a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Őszirózsa néven természetvédelmi vetélkedőt hirdet a térség általános iskoláinak felső tagozatosai számára. A tavalyi évhez hasonlóan a megmérettetés idén is háromfordulós lesz.
A „Szikespusztai és ártéri legelőhelyek kezeléséhez szükséges infrastrukturális háttér megteremtése a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság működési területén” című projekt részleteit Békéscsabán, a Körösök Völgye Látogatóközpontban megtartott sajtótájékoztatón dr. Tirják László, a KMNPI igazgatója ismertette a közelmúltban - olvasható a kmnp.hu-n.
Két nyertes pályázatnak köszönhetően több mint egymilliárd forintot fordíthat a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság a Dévaványa környékén található pusztai élőhelyek fejlesztésére. Megújul a 400 hektáros Túzokvédelmi Mintaterület és új téli szálláshelyek épülnek az őshonos magyar szürke szarvasmarhák, valamint a házi bivalyok számára.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság immár második alkalommal hirdette meg a Túzok Vándorkupát.
A Körös-Maros Nemzeti Parkhoz tartozó Csanádi pusztákon tizenöt ülőfát (T-fát) helyeztek ki, melyekkel a rágcsálókra vadászó ragadozómadarakat kívánják segíteni. Ez a legolcsóbb és leginkább környezetkímélő módja a mezei pockok elleni védekezésnek. A módszert jó szívvel ajánlják más gazdálkodók számára is - olvasható a kmnp.hu-n.
Novemberben minden szombaton darulesre várják az érdeklődőket a Körös-Maros Nemzeti Parkban, a kardoskúti Fehér-tónál - adta hírül a kmnp.hu.
A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság három munkatársa is Miniszteri Elismerő Oklevelet kapott a Föld Napja alkalmából rendezett központi ünnepségen. Szélné Sándor Katalin, Greksza János és Pozderka Imre a Nemzeti Múzeumban tartott kitüntetési ünnepségen vette át az elismerést dr. Fazekas Sándor földművelésügyi minisztertől és dr. Rácz András környezetügyért felelős helyettes államtitkártól.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó