"KÍGYÓSI PUSZTÁK" címkével ellátott hírek
Egy erdő nappal is elég különös és félelmet keltő közeg annak, aki ritkán jut el ilyen helyre, de éjszaka még inkább. Köszönhető ez kicsit a filmeseknek is, akik a félelmetes történetek legfélelmetesebb részeit sötét erdőbe képzelik, ahol bagoly (de valóban bagoly?) és farkas (de valóban farkas?) hangjával teszik még nyomatékosabbá a reszketést és a borzongást. Akik szombat délután-este-éjjel a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság és a békéscsabai Zöld Csütörtök Természetvédő Kör meghívását elfogadták, és részt vettek az éjszakai túrán és csillaglesen, megbizonyosodhattak arról, hogy az esti erdőben a legfélelmetesebbek mi magunk vagyunk magunkra.
A szokásosnál korábban és nagyobb számban gyülekeznek a fehér gólyák a Kígyósi-pusztán. Nemsokára útra kelnek az afrikai tájak felé - olvasható a Körös Maros Nemzeti Park honlapján.
A kétegyházi volt Béke Mezőgazdasági Termelőszövetkezet juhtelepén gazdálkodik, tenyészt birkát hosszú évek óta két román nemzetiségű család, a termőföldre vonatkozó kárpótlási törvény révén jutott az após és az anyós a Körös-Maros Nemzeti Park Kígyósi puszták területén földhöz a rendszerváltozás után. Most kétségbe vannak esve, mert elvették a földjüket, nincs hol legelni 320 darab birkájuknak.