"KIM DZSONG UN ÉSZAK-KOREAI VEZETŐ" címkével ellátott hírek
Donald Trump és Kim Dzsong Un csúcstalálkozója Hanoiban lesz február 27-én és 28-án - derült ki az amerikai elnök péntek esti mikroblog-bejegyzéséből.
Vietnamban lesz február 27-28-án Donald Trump amerikai elnök és az észak-koreai vezető második csúcstalálkozója. A hírt Donald Trump amerikai elnök jelentette be a képviselőházban az Unió állapotáról kedd este elmondott évértékelő beszédében.
Washington és Phenjan már a következő csúcstalálkozó helyszínéről egyeztet - közölte Donald Trump amerikai elnök vasárnap újságírókkal.
A békülésről és az ígéretekről szólt az idei év Észak-Koreában, Kim Dzsong Un találkozott a dél-koreai elnökkel, megindítva a két Korea közti közeledést, illetve Donald Trumppal, akinek ígéretet tett a Koreai-félsziget atommentesítésére, hogy - megfigyelők szerint - elérje az amerikai elnöknél az Észak-Korea elleni szankciók feloldását.
A világ utolsó kommunista diktatúrája 3000 milliárd eurót érő ásványi kincstömegen ül. Ezt a becslést a „Korea Resources Corporation” (Kores) dél-koreai kutatóintézet hozta nyilvánosságra egy, az ország parlamentje elé terjesztett jelentésben.
Még idén Oroszországba látogathat Kim Dzsong Un észak-koreai vezető - jelentette be Valentyina Matvijenko, az orosz parlament felsőházának elnöke újságíróknak phenjani látogatásának befejeztével.
Kim Dzsong Un elrendelte, hogy helyezzék készenlétbe Észak-Korea atomfegyvereit, hogy bármikor bevethessék őket.
A dél-koreai hírügynökség szerint újabb magas rangú vezetőtől szabadult meg Észak-Korea diktátora, korrupcióra hivatkozva – írja a The Independent.
Észak-Korea, a világ egyik legelzártabb és leginkább magába forduló országa időről-időre igyekszik nukleáris- és egyéb fegyverkísérleteivel, továbbá különböző provokációkkal felhívni magára a nemzetközi közösség figyelmét.
Az biztos, hogy április végén légvédelmi ágyúval végezték ki Hjon Jong Csolt észak-koreai védelmi minisztert, mivel elaludt egy olyan eseményen, amelyen jelen volt Kim Dzsong Un észak-koreai vezető is. Azt ellenben nem tudni pontosan, hány korrupt politikus maradna életben Magyarországon, ha megvalósulna Kovács „Kokó” István olimpiai, világ- és Európa-bajnok ökölvívó ATV-ben kifejtett elképzelése, miszerint ha kis hazánkban bevezetnék a halálbüntetést, akkor először a politikusokon kellene kipróbálni.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés