"KÍNA" címkével ellátott hírek
TV BRICS elnevezéssel közös tévétársaságot hoz létre az orosz MRK-Media és a hongkongi műholdas televízió habrini irodája, az erről szóló megállapodást pénteken írták alá a felek egy szevasztopoli televíziós fesztiválon.
A globalizáció régi modellje véget ért, "a Kelet felzárkózott a Nyugat mellé", és a világ egy tekintélyes részének elege lett abból, hogy fejlett országok kioktatják például emberi jogokból, piacgazdaságból - mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Pekingben a közmédiának adott, kínai hivatalos látogatását összegző nyilatkozatában.
Megérkezett az első közvetlen teherszállító vasúti járat Kínából a Budapesti Szabadkikötőbe pénteken, az Ekol Logistics Kft. szervezésében.
Londoni pénzügyi elemzők szerint valószínűtlen, hogy Donald Trump amerikai elnök bevezetné az elnökválasztási kampányában kilátásba helyezett, mindenre kiterjedő 45 százalékos büntetővámot a kínai importra, mivel ennek súlyos visszaható következményei lennének az amerikai gazdaságra is.
A Kína első emberszerű robotjának tartott Csia Csia képes egyszerű beszélgetésekre és meghatározott arckifejezésekre, ha megkérik rá. Alkotói úgy hiszik, hogy a dolgozó gépek előfutára lehet az országban.
Guzmics Richárd, a magyar labdarúgó-válogatott védője a lengyel Wisla Kraków együttesétől a kínai élvonalban szereplő Yanbian Funde csapatához szerződött pénteken.
Egy kínai kémszoftver 270 millió androidos készülékről gyűjtött suttyomban adatokat. A program a teljes adatforgalmat és a tulajdonos mozgását állandó megfigyelés alatt tartotta és az információkat minden 72 órában elküldte egy szerverre, mely Kínában, Sanghajban van.
Tíz év alatt a 12-szeresére nőtt Kína külföldi befektetéseinek összege, amivel az ázsiai ország már az Amerikai Egyesült Államokat is megelőzi - írja a hirado.hu.
Kína első űrállomását még 2011 szeptemberében indították Föld körüli pályára, néhány hónapja leállt, azóta nincs fölötte irányításuk a szakembereknek. Most kiszámolták, hogy nagyjából hova fog lezuhanni.
A dalai láma a kínai kormány "építő jellegű kritikájára" szólította fel Tibet ügyében az Európai Uniót. A spirituális vezető erről az Európai Parlament külügyi bizottsága előtt beszélt csütörtökön Strasbourgban.