"KÍNA" címkével ellátott hírek
"Derűs és harmonikus" közösségi teret akarnak létrehozni a 392 millió felhasználóval rendelkező Weibo üzemeltetői. Az erőszakos tartalmak mellett tiltólistára tették a melegeket is.
A vér szerinti szülők 2013-ban haltak meg egy autóbalesetben, s az áldozatok szülei évekig harcoltak, egy béranya megszülhesse a lefagyasztott embriók egyikét.
Huszonnégy évnyi keresés után talált rá háromévesen elveszett lányára egy kínai házaspár - írta a BBC News.
Eltörölték az államfő hivatali idejének korlátozását, azaz akár élete végéig maradhat pozíciójában Hszi Csin-ping.
A városok légszennyezésének csökkentése érdekében a távfűtési igények kielégítésére alkalmas atomerőművek létesítéséről indított megvalósíthatósági tanulmányt kínai nemzeti energia felügyelet - írja a kínai People's Daily Online hírportál a ThePaper.cn kínai nyelvű portál beszámolóját idézve.
Kétszáz napot töltöttek el a Holdhoz hasonló körülmények között kínai diákok, és ezzel új rekordot állítottak fel.
A külföldre utazó kínaiak száma 200 millió lesz 2021-re - vélik szakértők, akiket a Daily Mail című brit lap idéz.
Az egyik olajszállító tanker kigyulladt.
Londoni pénzügyi elemzők szerint tizenkét év múlva Kínáé lesz a világ legnagyobb nemzetgazdasága a dollárban számolt nominális hazai össztermék (GDP) alapján, a második helyre utasítva az Egyesült Államokat.
Háromdimenziós nyomtatással készült nyilvános mellékhelyiség és QR-kódos vécépapír várja a turistákat a kelet-kínai Szucsou városban. Három éve zajlik Kínában a vécéforradalom. Három év alatt 68 ezer illemhelyet újítottak fel és építettek 800 milliárd forintból.