"KÍNA" címkével ellátott hírek
A városok légszennyezésének csökkentése érdekében a távfűtési igények kielégítésére alkalmas atomerőművek létesítéséről indított megvalósíthatósági tanulmányt kínai nemzeti energia felügyelet - írja a kínai People's Daily Online hírportál a ThePaper.cn kínai nyelvű portál beszámolóját idézve.
Kétszáz napot töltöttek el a Holdhoz hasonló körülmények között kínai diákok, és ezzel új rekordot állítottak fel.
A külföldre utazó kínaiak száma 200 millió lesz 2021-re - vélik szakértők, akiket a Daily Mail című brit lap idéz.
Az egyik olajszállító tanker kigyulladt.
Londoni pénzügyi elemzők szerint tizenkét év múlva Kínáé lesz a világ legnagyobb nemzetgazdasága a dollárban számolt nominális hazai össztermék (GDP) alapján, a második helyre utasítva az Egyesült Államokat.
Háromdimenziós nyomtatással készült nyilvános mellékhelyiség és QR-kódos vécépapír várja a turistákat a kelet-kínai Szucsou városban. Három éve zajlik Kínában a vécéforradalom. Három év alatt 68 ezer illemhelyet újítottak fel és építettek 800 milliárd forintból.
Magyarországnak reálisan kitűzhető célja, hogy Közép-Európában Kína legfőbb exportpartnere legyen, és a Közép-Európába irányuló kínai befektetések vonatkozásában is vezető helyen szerepeljen - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter vasárnap Budapesten.
Megindulhat a magyar tej és tejtermékek kiszállítása a Kínai Népköztársaságba. (OS)
Totális kontroll dívik a neten Kínában, gyakorlatilag lehetetlen elbújni a neten az új vonatkozó törvény előírásai miatt.
A kínai Vuhani Egyetem díszdoktorává avatta vasárnap Tarr Béla filmrendezőt - közölte a Magyar Nemzeti Filmalap (MNF) hétfőn az MTI-vel.