"KODÁLY ZOLTÁN" címkével ellátott hírek
Kodály Zoltán gyermekkorát és fiatalkorát feldolgozó, az 1910-es szerzői estet a középpontba állító fikciós dokumentumfilm készült fiatal muzsikusok szemszögéből A mi Kodályunk címmel Petrovics Eszter rendezésében.
Kodály Zoltán soha nem alkudott meg, mindig az értékek köré gyűjtötte tanítványait és követőit - fogalmazott Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár az ötven évvel ezelőtt elhunyt zeneszerző síremlékénél a fővárosi Farkasréti temetőben hétfőn.
Hétfőn kezdődik Kecskeméten a Kodály Művészeti Fesztivál, amelynek keretében július végéig koncerteket, kiállítást és mesterkurzust rendeznek - adta hírül az MTI.
Harmincegy együttes indul az idei Kodály Zoltán Magyar Kórusversenyen, amelyet immáron hetedik alkalommal rendeznek meg november 20. és 22. között a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban - közölte a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) az MTI-vel.
Ki hitte volna? Csongrád megye névadó városát, a megyeszékhely Szegedtől 60 kilométerre, északra fekvő Csongrádot is ellepték a belső migránsok ezen a nyáron (is). Mégpedig a Körös-toroki strandon.
Nemzetközi Forrai Katalin-díjjal jutalmazta a Nemzetközi Kodály Társaság Gállné Gróh Ilonát, a Ringató-módszer kidolgozóját a skóciai Edinburghban
Minden bizonnyal Kodály Zoltán zeneszerző és Gulyás György karnagy szívét is megmelengette volna a Tarhoson szombaton hetedik alkalommal megrendezett Körösök Völgye Folklórfesztivál. Hatvan évvel ezelőtt, 1953. május elsején Kodály még zenepavilont avatott a Wenckheim grófi kastélyban, amelynek a helyén az elvtársi önkény hatására egy év múlva gyógypedagógiai intézet kezdte meg a működését.
Több mint harminc esztendeje vezeti a Békés Bandát. Másfél évtizede tanít népzenét (népi hegedű, brácsa, bőgő, furulya, cimbalom, koboz hangszereken) a békéscsabai Bartók Béla zeneiskolában. Túl van a hatodik ikszen, de képtelenség Barbócz Sándornak hívni, ő mindig is Barbócz Sanyi lesz.
A 130 éve született zeneszerző alkotásai és a magyar nyertes darabok hangzanak el az In Memoriam Kodály Zoltán elnevezésű nemzetközi zeneszerzőverseny díjátadó hangversenyén csütörtök este a Művészetek Palotájában.
Arturo Toscanini személyes tárgyait bocsátják árverésre Milánóban, december 19-én. Az olaszországi hagyatékban egy Kodály Zoltán által dedikált partitúra is szerepel.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft