"KOLBÁSZFALU" címkével ellátott hírek
Pedig… Pedig, amikor 2016 novemberében megnyílt a békéscsabai Kolbászfalu Rendezvénypajtájában (60 esztendő után újra!) a városi jégpálya, és nem sokkal később megalakult a Csabai Farkasok Jégkorong Egyesület, sokan csak csóválták a fejüket – mármint az utóbbi jelenség miatt. És bizony a valóság derekasan felülírta a mindennapi szkepticizmust: már közel negyven kis hokis szántja a pályát. Vasárnap a Dél-Alföldi Jégkorong Fesztivál zajlott a pajtában: Szarvasról, Makóról, de még Szegedről is érkeztek a játék szerelmetesei.
Amikor 2016 novemberében megnyílt a békéscsabai Kolbászfalu Rendezvénypajtájában (60 esztendő után újra!) a városi jégpálya, és nem sokkal később megalakult a Csabai Farkasok Jégkorong Egyesület, sokan csak csóválták a fejüket – mármint az utóbbi jelenség miatt. És bizony a valóság derekasan felülírta a mindennapi szkepticizmust: már közel negyven kis hokis szántja a pályát. Vasárnap a Dél-Alföldi Jégkorong Fesztivál zajlott a pajtában: Szarvasról, Makóról, de még Szegedről is érkeztek a játék szerelmetesei.
November 24-től március közepéig várja a korizni vágyókat a békéscsabai Kolbászfalu területére a Csabai Rendezvény Szervező Kft. (többek között ők rendezik a Csabai Kolbászfesztivált is).
Tagi kölcsön folyósításáról, vezetői pályázatokról, fejlesztésekről és térítési díjakról is döntött Békéscsaba Megyei Jogú Város Képviselő-testülete pénteki ülésén. Mindemellett a képviselők megismerkedhettek a megyeszékhely kolbászkoncepciójával is.
Még március idusa előtt, egy újabb gasztro hagyományőrző egyesülettel bővül a békéscsabai kolbászpaletta. A dolog pikantériája, hogy a civil kezdeményezés vezetője az a Mácsai Sándor lesz, aki a Csabai Kolbászklub január végén megtartott elnökválasztásán pusztán néhány szavazattal maradt le a dobogó felső fokáról. (Az október végén elhunyt Uhrin Zoltán utódja Ambrus Zoltán lett.) Mácsai úgy vallja, egy esztendőben a városnak több kolbásznap jár, mint négy. Mindezt először nekünk indokolta meg.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés