"KÖLTÉSZET NAPJA" címkével ellátott hírek
Koszorúzással és szavalóversennyel tisztelegnek József Attila előtt Balatonszárszón a magyar költészet napján, csütörtökön.
A magyar költészet napját Magyarországon 1964-óta József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük.
A Mezőkovácsházi Városi Könyvtár 2017. április 11-én a hagyományokhoz híven idén is megünnepelte a Költészet Napját. Ez a nap alkalmat adott arra is, hogy megemlékezzünk a 200 éve született Arany Jánosra is, aki nélkül nincs modern magyar nyelv, és nincs nagyratörő magyar költészet.
Verseljünk együtt, mert az jó! Verset olvasni, verset mondani, verset hallgatni jó. A költői szóban olyan erő van, ami nélkül nem létezhetünk, s ami mással nem is pótolható. A hagyományokhoz híven a Békéscsabai Jókai Színház a költészet napja alkalmából irodalmi fesztiválra hív minden verset szerető olvasót, alkotót, költőt, színművészt, színiiskolást.
a, szeretem a verseket b, szeretem a verseket c, rühellem a költészet napját d, imádom a verseket (A vélemény szent, a hír hat!)
Nézzétek meg/hallgassátok meg Babits Mihály - In Horatium című versét; előadja: Rubold Ödön színművész.
Újkígyósra látogat Nemcsák Károly színművész.
Huszonnégy órás versmaratonnal, szavalóversenyekkel, író-olvasó találkozókkal és slam poetry-vel ünneplik a költészet napját Békés megyében - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
Tizenkét és huszonnégy órás versfelolvasással is köszöntik Szegeden a költészet napját és egyben József Attila születésének 111. évfordulóját - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.
Versmaratonnal, irodalmi esttel és rendhagyó színházi előadással ünneplik a költészet napját a Békés megyei települések.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft