"KÖRÖS-SÁRRÉT" címkével ellátott hírek
Fél éve fut már a D1-tv országos adásán a Vajtó és a Világ turisztikai túramagazin Vajtó László műsorvezetővel, aki most Füzesgyarmat és környékére is ellátogatott, hogy felfedezze és bemutassa az ottani értékeket.
Május 19-én térségünkbe érkezett a Vajtó Produkciós iroda, akik filmet forgattak térségünk turisztikai lehetőségeiről.
Tevékenységünkkel évente kb. 10 000 főt érünk el, mely Zsadány, Biharugra, Okány, Körösújfalu, Vésztő, Szeghalom, Ecsegfalva, Dévaványa, Körösladány, Bucsa, Kertészsziget, Füzesgyarmat településekre terjed ki.
A Körös-Sárrét Turizmusáért Egyesület az elmúlt évben két Nemzeti Együttműködési Alap pályázatot is elnyert, mely összegből többek között a Kastélytúra és a Templomtúra című kiadványok készültek el a Tourinform Körös-Sárrét iroda közreműködésével.
Az új szakmai kapcsolatok kiépítése, valamint a szakmai tapasztalatcsere érdekében 2016. április 20-án Közös Szakmai Nap került megvalósításra a Körös-Sárrét Turizmusáért Egyesület, az Orosháza-Gyopárosfürdőért Idegenforgalmi Egyesület és a Kardoskúti Turisztikai Egyesület szervezésében Füzesgyarmaton.
A budapesti Utazás Kiállításon a Körös-Sárrét térség is bemutatkozott 2016. március 3-6. között az „A” pavilon 311/A standján a Magyar Turizmus Zrt. társkiállítói között.
Ismét advent időszakába léptünk, amikor elkezdődik a karácsony előtti izgalmas várakozás, készülődés, lelkünk díszbe öltöztetése az ünnepekre. Ezt a hangulatot, valamint az összetartozás érzését erősítik a települések rendezvényei, melyek között sok zenés program és vásár megjelenik.
Ez a kistelepülés a Sebes-Körös folyó partján számos vonzó programot, kikapcsolódási lehetőséget kínál vendégei számára.
A község lakosainak száma jelenleg 1335 fő, akik szívesen látják az ideérkező vadászni vagy pihenni vágyó vendégeket.
Az Egyesület néhány napja megtartott közgyűlésén Molnár Sándor elnök és Tőkésné Gali Mónika titkár fontos előrelépésekről tájékoztatta a tagságot.