"KOVÁCS ERZSÉBET" címkével ellátott hírek
Cigány kulturális napot tartottak Békéscsabán Hej cigányok, cigányok címmel. Az egész napos rendezvényen ének, vers, tánc, próza, színdarab került terítékre. A rendezvény elsődleges célja a hagyományőrzés, de fontos az is, hogy az ismerjék és megismerjék az érdeklődők a cigányok kultúráját, hagyományait.
Szarvason született népes cigány családban, 1942-ben Nagy János lókereskedő, akinek október 12-i elhunytával – egyik fia, Nagy József elmondása szerint – egy világ halt meg, egy korszak zárult le Békéscsabán. A helyi roma közösség összetartó ereje volt, a Szarvasi úti temetőben búcsúztatták el október 17-én római katolikus pap részvételével az érték- és hagyományteremtő családapát.
Csusza, töltött káposzta, hagymaleves, kakaspörkölt, na de nem akárhogyan, hanem cigány módra. És akik még nem kóstolták, nem tudhatják, mi a különbség a két konyha között. A roma önkormányzat feladatának tekinti, hogy megismertesse mindenkivel, milyen az igazi cigány konyha és íz világ.
Ezen a héten Kovács Erzsébet, Békéscsaba Megyei Jogú Város Cigány Önkormányzatának elnöke volt a Közéleti sarok vendége.
Ezen a héten Kovács Erzsébet, Békéscsaba Megyei Jogú Város Cigány Önkormányzatának elnöke lesz a Közéleti sarok vendége.
Viharos közmeghallgatást tartott kedd délelőtt Békéscsaba Megyei Jogú Város Cigány Kisebbségi Önkormányzata, amelyen többek között a szociális bérlakások kiutalása és a tüzifaosztások körül tapasztalt visszásságokat sérelmezték. Szabolcsi János többször is kifogásolta a kistérségi szociális szolgáltató központ tevékenységét.
Ismét Kovács Erzsébet független jelöltet választották meg a Bács-Kiskun megyei Kunfehértó polgármesterének a vasárnapi időközi önkormányzati választáson, amit azért kellett megtartani, mert április 7-én feloszlatta magát az önkormányzat.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó