"KOVÁCS LAJOS" címkével ellátott hírek
Több mint 50 terméküket három országban (Románia, Szlovákia és persze Magyarország) értékesítik. 25 éves, egyedülálló munkájukat számtalan díjjal jutalmazták. Többek között 2014-ben megkapták a Békés Megyei Önkormányzat Adomány díját; valamint 2015-ben és 2016-ban is elnyerték a MagyarBrands-díjat. És talán Kovácsné Nagy Krisztina marketingvezetőnek a legnagyobb büszkesége a 2014-ben elnyert Mezőberény Vállalkozója díj. Vele beszélgettem (illetve az interjú végén megérkezett Kriszta férje, Kovács Lajos társtulajdonos-ügyvezető is) – körülöttünk megannyi csomag tészta volt.
25 éves, egyedülálló munkájukat számtalan díjjal jutalmazták. Többek között 2014-ben megkapták a Békés Megyei Önkormányzat Adomány díját; valamint 2015-ben és 2016-ban is elnyerték a MagyarBrands-díjat. És talán Kovácsné Nagy Krisztina marketingvezetőnek a legnagyobb büszkesége a 2014-ben elnyert Mezőberény Vállalkozója díj.
Csongrádon járt a napokban Kovács Lajos, Gyulán élő színművész, aminek egyetlen oka volt: Balogh György filmrendező szülővárosában tartották meg a Tüskevár című film ősbemutatóját. Elmondása szerint kicsit westernszerű, magányos lényt játszott el a nem köntörfalazó, ugyanakkor humorral rendelkező Matula bácsi alakjának megformálásakor.
Napjainkban naponta 36 000 tojást és 6-9 tonna lisztet dolgoznak fel, melyből akár 8 -10 tonna tésztát is elő tudnak állítani. A mezőberényi Família tésztakészítő vállalkozás felépítéséhez húsz évvel ezelőtt, 1992-ben kezdtek hozzá, kizárólag családi alapon. Naponta 600 tojás és körülbelül 80 kilogramm liszt volt az anyagszükséglete annak a 100 kilogrammnyi árunak, ami a napi termelésük volt. Akkor mindent kézzel csináltak, ma a világ legjobb olasz gépei dolgoznak helyettük. Ma ugyanolyan ITALPAST gépekkel készítik a száraztésztát, mint mindenhol Olaszországban, és mint tudjuk, ebben a műfajban az olaszok verhetetlenek a világon. Nem véletlen tehát, hogy amikor a családi kézműves üzemből kisüzemmé vált a mezőberényi Famíliatészta Kft., olasz gépeket vásároltak és Olaszországba mentek kitanulni a tésztakészítés tudományát. Az egykori bútorgyár udvarán megépített korszerű gyártócsarnok már pontosan olyan, amilyennek azt Kovács Lajos ügyvezető igazgató elképzelte.
„Össz, vagy ossz” (osu), valahogy így köszöntem, amikor beléptem a szeghalmi, tavaly a karate szakágban két Európa-bajnokot, valamint egy második helyezettet is nevelő szeghalmi Senshi Sportegyesület edzőtermébe. A hír6.hu megyejárásának egyik állomásaként ugyanis ellátogattunk a szeghalmi, egykori iskolában saját dojo-t (edzőtermet) működtető, és immár csaknem 20 éves múltra visszatekintő egyesülethez. Valamikor 30 éve próbálkoztam én is a sportág kyokushin-ágával…
„Össz, vagy ossz” (osu), valahogy így köszöntem, amikor beléptem a szeghalmi, tavaly a karate szakágban két Európa-bajnokot, valamint egy második helyezettet is nevelő szeghalmi Senshi Sportegyesület edzőtermébe. A Hír6 megyejárásának egyik állomásaként ugyanis ellátogattunk a szeghalmi, egykori iskolában saját dojo- t (edzőtermet) működtető, és immár csaknem 20 éves múltra visszatekintő egyesülethez. Valamikor 30 éve próbálkoztam én is a sportág kyokushin-ágával…