"KÖZEL-KELET" címkével ellátott hírek
Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn telefonon tárgyalt amerikai hivatali partnerével, Donald Trumppal, főként a közel-keleti konfliktusról.
A bírálatokkal szemben éppen hogy lehetővé teszi a közel-keleti békét Donald Trump amerikai elnök előző heti döntése, amellyel elismerte Jeruzsálemet Izrael fővárosának - jelentette ki Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő hétfőn Brüsszelben, hozzátéve, reményei szerint az Európai Unió is követi az amerikai példát.
Évtizedes diplomáciai tabut tört meg Donald Trump amerikai elnök azzal, hogy Izrael fővárosaként ismerte el Jeruzsálemet. A muszlim világ forrong, mert a palesztinok elárulásának tartják Washington lépését. A döntés újabb erőszakot szíthat az amúgy is lángoló Közel-Keleten.
Donald Trump megválasztott amerikai elnök kedd este azt ígérte, hogy kormányzata kivonul a Közel-Keletről és legyőzi az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet.
Szinte arcpirítóan kicsi szereplő az afrikai és közel-keleti gyümölcslépiacon az óriásvállalat. Hát most felvásárolnak egy nigériai céget.
A közel-keleti régió arab országaiban terjeszkedik a mobillehallgatások ellen védelmet nyújtó mobilalkalmazást kifejlesztő magyar startup, az Arenim Technologies - közölte a vállalat csütörtökön az MTI-vel.
Több mint 1,2 milliárd korona értékben szállít fegyvereket a Közel-Keletre a Ceská Zbrojovka cseh fegyvergyártó cég.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó