"KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM" címkével ellátott hírek
Az Igazságügyi Minisztérium (IM) vezetői és munkatársai éreznek egyfajta társadalmi felelősséget: a minisztérium a jogalkotásban, a nemzetközi kapcsolatokban az emberek boldogulásáért kíván dolgozni - mondta Trócsányi László igazságügyi miniszter azon a szerdai budapesti sajtótájékoztatón, amelyen bemutatta a tárca államtitkárait.
Az 1945 és 1963 között törvénysértő módon elítéltek, az 1956-os forradalommal összefüggésben elítéltek, a kommunista diktatúra alatt internáltak, kitelepítettek, továbbá az 1951 és 1956 között katonai munkaszolgálatot teljesítő áldozatok nyugdíj-kiegészítése több mint négy éve nem növekedett.
Tavaly összesen 556-an kértek kegyelmet, de csak 8 ember számára született pozitív döntés. Az elmúlt 11 év statisztikái alapján a kegyelmi kérvények elutasításának aránya és száma csak 2010-ben volt ennél alacsonyabb - derül ki a kormány honlapjára csütörtökön felkerült dokumentumból.
Egyes szociális támogatásokat 2013 februárjától a fővárosi és megyei kormányhivatalok folyósítják a települési jegyzők, illetve a városi gyámhivatalok helyett, illetve a házipénztári kifizetést felváltja a postai kézbesítés vagy a bankszámlára utalás - közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkársága hétfőn.
A szabadság fotósa címmel Jean-Pierre Pedrazzini francia fotóriporternek az 1956-os forradalom alatt készített képeiből nyílt kiállítás a budapesti Balassi Intézetben csütörtökön. A tárlat a Köztársaság téri harcokban halálosan megsebesült 29 éves fotós munkáiból mutat be válogatást több mint húsz képen keresztül.
Magyarországon a vállalatok szerint gyakori a korrupció, a cégek 58 százaléka véli úgy, hogy sok a megvesztegetés, míg a kelet- és közép-európai régió vállalatainál mért átlag csak 51 százalék - állapította meg az Ernst and Young 12. Globális Visszaélési Felmérése.
Országosan 168 járás, Budapesten pedig 7 úgynevezett körzet létrehozását tervezi a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM), amely társadalmi egyeztetésre bocsátotta a járási rendszer kialakításáról szóló elképzeléseit - tájékoztatott a tárca a kormányzati portálon kedden.
Nem tudni, milyen szerepet játszott az annyira várt, remélt önhikis pályázati támogatás elmaradása a mezőhegyesi önkormányzat képviselő-testületének augusztus 19-i határozatában, az mindenesetre tény, hogy a ménesbirtokáról ismert, cukorgyárától a Horn-kormány idején megfosztott város válni akar Békés megyétől, vagyis Csongrád megyéhez szeretne csatlakozni. Ok akad bőven, a hír6.hu a helyi államot, a Békés Megyei Kormányhivatalt kérdezte a legalábbis Békés megyében merőben szokatlan kezdeményezésről.
A szolgáltató jelleget, emberközeliséget, az új típusú állam kialakítására való törekvést emelte ki a Békés Megyei Kormányhivatal békéscsabai kormányablakában megtartott sajtótájékoztatóján dr. Tóth Ildikó főigazgató. A megyék közötti együttműködés jegyében meghirdetett országos kormányhivatali művészeti pályázat elnevezése: Változatos megyéink az Európai Unióban, kiírója a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) felügyelete alá tartozó Hungarofest Nonprofit Kft.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft