"LMP" címkével ellátott hírek
Hűtlen kezelés miatt tesz feljelentést a nemzeti konzultációhoz kapcsolódóan Szél Bernadett, az LMP társelnöke.
Az LMP szerint az atomenergia hazai használatáról csak a magyar emberek dönthetnek, ezért a párt a tervezett "Paks III." projekt kapcsán is népszavazási kérdéseket nyújtott be pénteken - közölte Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja.
Újabb uniós forrásból finanszírozott egészségügyi közbeszerzést függesztett fel a Közbeszerzési Döntőbizottság a múlt héten, miután "primitív és könnyen átlátható módon" próbálták korlátozni a versenyt az ajánlattevők között - mondta csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján az LMP társelnöke.
Már tizenhat éves kortól biztosítaná a szavazati jogot az LMP. Ennek érdekében alaptörvény-módosítási javaslatot nyújt be az ellenzéki párt.
Az LMP országgyűlési képviselője szélsőségesnek tartja a magyarországi nagybirtokrendszert, mert, mint azt szerdai tájékoztatóján elmondta: a harminc legnagyobb agrárérdekeltség majdnem akkora területen gazdálkodik, mint amekkora Luxemburg.
A választási felkészülés jegyében tart kongresszust az LMP szombaton Budapesten.
Az LMP felszólítja Seszták Miklós fejlesztési minisztert, a vizes világbajnokság szervezőbizottságának elnökét, hogy számoljon el a nyáron megrendezett sportesemény túlköltekezéseivel, nevezze meg annak jogi és politikai felelőseit.
Első lépésként az önkormányzati és az európai parlamenti választáson engednék szavazni a 18 év alattiakat. A korhatár leszállítását az állampolgári ismeretek terjesztése kísérné.
Az LMP szerint Magyarország megújulásához megújuló egészségügyre van szükség, ehhez jövőre 300 milliárd forintot csoportosítanának át.
Az LMP utólagos alkotmánybírósági normakontrollt akar kérni a kedden elfogadott "civiltörvényről", és ehhez várja a többi ellenzéki képviselő támogató aláírását.