"LMP" címkével ellátott hírek
Első lépésként az önkormányzati és az európai parlamenti választáson engednék szavazni a 18 év alattiakat. A korhatár leszállítását az állampolgári ismeretek terjesztése kísérné.
Az LMP szerint Magyarország megújulásához megújuló egészségügyre van szükség, ehhez jövőre 300 milliárd forintot csoportosítanának át.
Az LMP utólagos alkotmánybírósági normakontrollt akar kérni a kedden elfogadott "civiltörvényről", és ehhez várja a többi ellenzéki képviselő támogató aláírását.
Az LMP alapvető nemzeti érdeknek tartja, hogy a lehető legtöbb és legjobb egyetem működjön Magyarországon. A párt frakcióvezetője szerint "itt az ideje befejezni a hazug propagandát és a közvélemény félrevezetését" a CEU ügyében.
Az LMP az Alkotmánybírósághoz fordul a "lex CEU" miatt - közölte a párt két társelnöke, Szél Bernadett és Hadházy Ákos az MTI-vel kedden azt követően, hogy az Országgyűlés kormánypárti többsége megszavazta a felsőoktatási törvényt módosító javaslatot.
A paksi atomerőmű bővítésének megakadályozását célzó öt népszavazási kérdést nyújtott be csütörtökön a Nemzeti Választási Irodának (NVI) az LMP.
Az LMP olyan törvényjavaslatot nyújt be, amely megakadályozná a "bérlakásmutyit", vagyis, hogy önkormányzati képviselők vagy a Fideszhez közel állók olcsón juthassanak bérlakáshoz.
Mivel az ország GDP-jének negyven százalékát a budapestiek termelik és a főváros adósságállománya 2020-ra eléri a 160 milliárd forintot, az olimpiarendezésre szánt pénz nagy részét a fővárosra kell fordítani - mondta Csárdi Antal, LMP fővárosi közgyűlési képviselője szombati budapesti sajtótájékoztatóján.
Törvényjavaslatot nyújt be az LMP a munkavállalói véleménynyilvánítás szabadsága érdekében, szerintük ugyanis a munkaadók jelenleg megfélemlíthetik az álláspontjuknak hangot adó dolgozóikat.
Szél Bernadett társelnököt választotta frakcióvezetővé az LMP országgyűlési képviselőcsoportja hétfőn - közölte az ellenzéki párt az MTI-vel.