"LMP" címkével ellátott hírek
Az LMP feljelenti a Magyar Villamos Műveket (MVM) hűtlen kezelés és költségvetési csalás miatt a Civil Összefogás Fórumnak (CÖF) adott támogatás ügyében - közölte Vágó Gábor, az ellenzéki párt politikusa csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Az LMP 34 állami cégtől kéri ki azokat a szerződéseket, amelyeket azok a Microsoft-szoftverek beszerzésében közvetítő vállalkozásokkal kötöttek.
Az LMP törvényjavaslatban kezdeményezi, hogy jövőre is fizessék ki a rend- és honvédelemben szolgálók túlóráit.
Szélt korábban azt Etikai Bizottság minden leendő tisztségtől eltiltotta, akkor gondolkodási időt kért.
Az LMP ősszel újra törvénymódosító javaslatban kezdeményezi, hogy csak a teljesen elektromos autók kaphassanak zöld rendszámot és azzal járó kedvezményeket.
Az LMP szerint Orbán Viktor tusványosi beszédéből az derült ki, hogy a miniszterelnök "továbbra is egy olyan alternatív valóságot épít, ahol a propaganda határoz meg mindent" - tudatta Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke az MTI-vel közleményben.
Az illegális migráció fenntartható visszaszorítását kérte számon a kormányon Demeter Márta LMP-s képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
Még mindig nem késő csökkenteni az alapvető élelmiszerek áfáját - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője. Úgy látja: az euró árfolyamának emelkedése inflációt gerjeszt, ami minden élelmiszer árát megemeli majd.
Az LMP a hon- és rendvédelmi dolgozók érdemi illetményemelését sürgeti.
Az LMP képviselője szerint a magyar kormánynak választ kell adnia arra, miért "futamodott meg üres kifogásokkal", miért nem képviselte a magyarok érdekeit a vasárnapi, migrációval kapcsolatos úgynevezett uniós minicsúcson.