"LECH KACZYNSKI" címkével ellátott hírek
Ahhoz, hogy a lengyelek jól és biztonságban élhessenek, az európai uniós tagság szükséges, mégpedig "önrendelkező" tagság" - jelentette ki a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS) elnöke, Jaroslaw Kaczynski pénteken a tömörülés parlamenti frakciójának tanácskozán.
Bocsánatot kell kérnie Lech Walesa egykori lengyel elnöknek Jaroslaw Kaczynskitól, a lengyel kormánypárt, a Jog és Igazságosság (PiS) elnökétől a 2010-es szmolenszki légikatasztrófa ügyében tett nyilatkozatok miatt - döntött csütörtökön a gdanski kerületi bíróság.
A 2010-es szmolenszki légikatasztrófában elhunyt, majd a krakkói Wawel király vár székesegyházában örök nyugalomra helyezett Lech Kaczynski államfő koporsójába annak idején két másik személy testrészeit is elhelyezték - derült ki a lengyel állami ügyészség csütörtökön ismertetett beszámolójából.
November 14-én exhumálják a 2010-es szmolenszki légi katasztrófában elhunyt Lech Kaczynski lengyel elnök és felesége holttestét. Az év végéig a többi, a lengyel nyomozás keretében tervezett kihantolásra is sor kerül - számolt be róla nem hivatalos forrásra hivatkozva pénteken az RMF FM lengyel kereskedelmi rádió.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft