"LENCSÉSI LAKÓTELEP" címkével ellátott hírek
Pénteken 12 óra előtt néhány perccel, egy személygépkocsi elütött egy zebrán átkelő gyalogost a békéscsabai Corvin utcán.
Pénteken 12 óra előtt néhány perccel, egy személygépkocsi elütött egy zebrán átkelő gyalogost a békéscsabai Corvin utcán.
Vasárnap hét óra. Kezemben az első kávé, a szememben sok-sok csipa, és ahogy a konyhaablakon keresztül kinézek a lencsói végtelenbe, azt látom, valami RAGYOG ezen az elázott reggelen. Még pedig egy komótosan sétáló szép gólya. Persze ez első flashre nem nagy ügy, mert április közepén már tucatjával kelepelnek Békéscsigabigán. De akkor is jól esett. És kinek, mi jut róla hirtelen az eszébe?
Baleset miatt bedugult csütörtök kora délután a békéscsabai Lencsési lakótelep város felőli kapuja.
Baleset miatt bedugult csütörtök kora délután a békéscsabai Lencsési lakótelep, város felőli kapuja.
Eperjes Károly, aki nekem mindig Szamóca marad, a közelmúltban egy csabai irodalmi esten promótálta az Ármány és szerelemet, a Jókai Színház legújabb darabját. Ugyanis a dolgozatot ő rendezte.
Országszerte olykor kellemetlen, Békéscsabán inkább romantikus a hóhelyzet. 8.42-kor kábé már 5 centis.
Majdnem tragédiába torkollott egy húsz éve a fővárosban élő, békéscsabai származású fiatalember szombat kora (!) estéje. A kora szót azért húznám alá, mert nem egy átlagos szombatról van szó, hanem a szilveszteriről, amikor is a jó népek zöme 18 óra után törvényesen is az utcákon durrogtathatja a petárdáit. (Ergo szinte senki sem tévézik.) A szomorú eset 20 óra körül történt a Lencsési főútja mellett.
A legutóbbi békéscsabai közmeghallgatáson többek között szó esett arról is, hogy a Lencsési út 55-57. szám alatti tízemeletes ház lakói három és fél millió forintos tarozást halmoztak fel az utóbbi években.
Virul a bolha. De nem fülben, hanem a Lecsésin (is). Természetesen a piacról van szó. Ezért, de nemcsak ezért, hanem csak úgy, hogy mégis, mi fán terem a lencsói bolhapiac, tegnap délelőtt úgy döntöttem, hogy a hét éves fiammal és néhány rongyosra nézett DVD-vel a hónom alatt kiugrom a színtérre. Mondanom sem kell, nagy reményekkel vágtunk bele, hogy majd a busás bevételt milyen mézes-mázas nyalánkságokra költjük el. Az ám, Hazám.