"LENCSÉSI LAKÓTELEP" címkével ellátott hírek
Egy olvasónk elmondása szerint a békéscsabai Haán Lajos téri (Lencsési lakótelep) negyedik emeleten van egy harkályuk. A dolog pikantériája azonban az, hogy fakopáncsuk nem a lakás kalitkájában él/virul, hanem házon kívül tevékenykedik, és nem éppen jó szomszédhoz illően. Ugyanis a szárnyas rosszaság az épület újdonsült hungarocell szigetelésébe már több méretes lyukat kopogtatott. Ebből kifolyólag most kivételesen, mint mindig, ezúttal is Boldog Gusztávot, a Zöld Csütörtök Természetvédő Kör szakmai vezetőjét faggattam a sok miérttel kapcsolatban.
Előtte nyilván volt egy kis felvezetés:
A Föld forog, az évszakok változnak, a legyek ugyanúgy zümmögnek, de a tizesek állnak... Lencsési forever!
Pénteken 12 óra előtt néhány perccel, egy személygépkocsi elütött egy zebrán átkelő gyalogost a békéscsabai Corvin utcán.
Pénteken 12 óra előtt néhány perccel, egy személygépkocsi elütött egy zebrán átkelő gyalogost a békéscsabai Corvin utcán.
Vasárnap hét óra. Kezemben az első kávé, a szememben sok-sok csipa, és ahogy a konyhaablakon keresztül kinézek a lencsói végtelenbe, azt látom, valami RAGYOG ezen az elázott reggelen. Még pedig egy komótosan sétáló szép gólya. Persze ez első flashre nem nagy ügy, mert április közepén már tucatjával kelepelnek Békéscsigabigán. De akkor is jól esett. És kinek, mi jut róla hirtelen az eszébe?
Baleset miatt bedugult csütörtök kora délután a békéscsabai Lencsési lakótelep város felőli kapuja.
Baleset miatt bedugult csütörtök kora délután a békéscsabai Lencsési lakótelep, város felőli kapuja.
Eperjes Károly, aki nekem mindig Szamóca marad, a közelmúltban egy csabai irodalmi esten promótálta az Ármány és szerelemet, a Jókai Színház legújabb darabját. Ugyanis a dolgozatot ő rendezte.
Országszerte olykor kellemetlen, Békéscsabán inkább romantikus a hóhelyzet. 8.42-kor kábé már 5 centis.