"LOPPERT DÁNIEL" címkével ellátott hírek
Az M44-es gyorsforgalmi autóút Tiszakürt-Kondoros közötti szakasz ünnepélyes alapkőletétele történt meg szerda délelőtt Kondoros határában.
Immár négy, illetve kétszer két sávon használható Békéscsabán az Orosházi úti felüljáró. A 22 hónappal ezelőtt kezdődött, megközelítőleg 5,8 milliárd forint értékű, ideiglenesen forgalomba helyezett beruházás elkészült, a műtárgy hivatalos átadását december 17-én délelőtt tartották meg.
Békéscsabán élni általában jó, néha viszont macerás. Macerás leginkább akkor, ha a megyén kívül van elintéznivalónk. Autópálya híján ugyanis – de nem is kell ezt magyarázni – minden olyan messzinek tűnik. Az elmúlt hetekben ez pedig képes volt hatványozódni.
Szinte napra pontosan egy éve zárták le a békéscsabai Orosházi úti felüljárót. Ez okból kifolyólag emailen kerestük meg Loppert Dánielt, a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. kommunikációs osztályvezetőjét.
Végre megoldódhat a Kereki és Gyár utcán és környékén lakók gondja, a kivitelező vállalása alapján már biztosra vehető, hogy aszfalt kerül a békéscsabai Gyár utca burkolatlan részére.
Folyamatban van a 47. számú főút felújítása Békéscsaba, Orosháza és a megyehatár között, a nyertes kivitelező augusztus közepén kezdi el az aszfaltburkolat bontását - mondta el a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő társaság kommunikációs vezetője az MTI érdeklődésére.
Mindenki tudja, hogy egyszer eljön az a pillanat, hogy az említett átkelőt lezárják Békéscsabán, de hogy azután mi lesz, abba belegondolni sem mernek sokan. Pedig jobb, ha felkészülünk arra, hogy hamarosan nem lehet majd használni az átkelőt.
Izgatottsággal vegyes kíváncsiság fogadta a hírt, amikor arról számoltunk be, hogy a békéscsabai vasútállomás felvételi épületének rekonstrukciója során a restaurátorok freskó nyomaira bukkantak. Az örömbe azonnal üröm vegyült, a borúlátóak már előre tudták, emiatt biztosan csúszik majd a kivitelezés.
Ismerős lehet a mondat a híres magyar filmből, és mostanában elég gyakran hallható ez a felkiáltás Békéscsabán, a Szerdahelyi úti vasúti átkelőnél. Sokan panaszkodnak az átkelő illetve annak lezárt állapota miatt: hosszú percekig kell várakozni a szabad jelzésre. Akinek szerencséje van, 1-2 perc után tovább haladhat, de nem ritka, hogy bizony jó sokáig álldogálhatunk – jobb esetben – a tűző napsütésben, míg folytathatjuk utunkat.
Rég írtunk már a volt barneváli hídról, pedig annak ellenére, hogy sokaknak nem feltűnő, alapos változásokon ment át a környék. A régi felüljárónak már a nyoma sincsen meg, és lassan épül az új „híd”. A kipróbálásig ugyan még jó pár hónap hátra van, utána kérdeztünk, hogy állnak jelenleg a munkálatok.