"MTVA" címkével ellátott hírek
Megkezdte működését a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) új Zenei Lektorátusa, amelynek célja minőségi kortárs magyar zeneművek felkutatása és stúdiófelvételek készítése a rádió műsorai és archívuma számára.
Az egész családnak szánják a közmédia vasárnap induló M5 televíziós csatornáját - mondta Dér Ágnes csatornaigazgató.
Héder Barna az M4 Sport új sportigazgatója - adta hírül csütörtöki közleményében a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).
"Most lett volna az 500. adása a Ridikülnek, amit pedig a hangomon hall, az a mélységes bánat, szomorúság és értetlenség" – mondta a Ridikül kirúgott műsorvezetője, akit saját bevallása szerint teljesen váratlanul ért és lesújtott elbocsátásának híre. A hvg.hu úgy tudja, három részt vettek volna fel a Ridikülből hétfőn, de végül csak egyet csináltak meg. Volt olyan vendég, akit haza is küldtek – ennyire váratlan volt a hír.
Az M4 Sport történetének legnézettebb műsora lett a vasárnap esti Magyarország-Norvégia Európa-bajnoki pótselejtező labdarúgó-mérkőzés - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA).
Finanszírozási gondokkal küzd az évi mintegy 80 milliárd forintból működő MTVA, ez is hozzájárult ahhoz, hogy Szabó László Zsolt vezérigazgató augusztus elején távozott - ismerteti a Népszabadság. A cikk szerint az M1 és az M4 viszi a pénzt leginkább. A közmédia vezetésének most az a terve, hogy hitelei kiváltására rásózza az államkincstárra nagy értékű ingatlanjai egy részét.
A színház világába és az emberi kapcsolatokba enged betekintést humoros formában a Csak színház és más semmi címmel készülő új tévésorozat Schell Judit és Csányi Sándor főszereplésével. Az MTVA és a Megafilm Service közös hatrészes dramedyje decemberben kerülhet a képernyőre.
A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) City Folk című műsora nyerte a Prix Circom nemzetközi televíziós fesztivál magazin és hírmagazin kategória fődíját.
Négy és fél év után távozik a közmédiából Rákay Philip, aki 2011 januárjában előbb az m1, majd az m2 intendáns-programigazgatójaként, később az MTV Zrt. vezérigazgató-helyetteseként az m1 és az m2 műsorstruktúrájának teljes megújításán dolgozott. 2015. július 1-jével távozik posztjáról.
Televíziós műsorkészítő és kameraman szakokat indít a közmédia munkatársai számára a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) - erről írtak alá együttműködési megállapodást a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA), a Közszolgálati Médiakadémia Alapítvány és az SZFE vezetői csütörtökön Budapesten.