"MADRID" címkével ellátott hírek
Második helyen végzett Baji Balázs 110 méter gáton a spanyol fővárosban rendezett nemzetközi atlétikai viadalon.
A spanyol fővárosban hárommillió vendégre számítanak a következő tíz napban, akik a pénteken kezdődő, a melegbüszkeséget, a sokszínűséget és az egyenlő jogokat hirdető World Pride rendezvényekre érkeznek a világ minden részéből.
Több ezren tüntettek a bikaviadalok ellen Madridban a város védőszentje, San Isidro ünnepén, amikor a szokásosnál jóval több küzdelmet rendeznek a helyi arénában.
Újra megnyitották a spanyol főváros legrégebbi kávéházát, a Café Comercialt, amely idén ünnepli alapításának 130. évfordulóját.
A Femen nőjogi szervezet félmeztelen aktivistája zavarta meg Donald Trump megválasztott amerikai elnök viaszszobrának avatóünnepségét a madridi viaszmúzeumban kedden.
Bombafenyegetés miatt általános riasztást rendeltek el csütörtökön néhány órára a spanyol főváros Adolfo Suárez Madrid-Barajas repülőterén - közölte a légikikötő üzemeltetéséért felelős AENA vállalat.
Elindult a spanyol Iberia légitársaság közvetlen Madrid-Budapest járata, a kedd délelőtt felszálló első gép 95 utasát köszöntötte felszállás előtt a repülőtéren a madridi magyar nagykövet.
Magyar élelmiszeripari termékekkel, minőségi borokkal, valamint a kalocsai népművészeti hagyományokkal, a halasi csipkével, a Puskás örökség egyedi relikviáival és Magyarország turisztikai kínálatával ismerkedhetnek meg a látogatók a Magyar gasztronómiai napokon Madridban - közölte a Földművelésügyi Minisztérium az MTI-vel kedden.
Két embert megöltek, sok másikat megsebesítettek kidőlő fák, illetve leszakadó faágak Madridban az elmúlt hónapokban, az ellenzék szerint azért, mert a városvezetés elhanyagolja a fák és a parkok gondozását.
Labda-szamba: Spanyolország – Chile 0-2. Ha a labdarúgást kizárólag fejben játszanák, ez az eredmény mindenképpen sokkolóan hatna, egészen pontosan meg sem született volna. Hiszen a sör melletti drukkerfoci legfontosabb sajátja, hogy a mérkőzéseket a rendelkezésre álló adatok és csapatszimpátia alapján játsszák le a futballrajongók.