"MADRID" címkével ellátott hírek
Konténerekből, autógumikból rögtönzött "máglyát" gyújtottak fel szerda reggel Madridban taxisok, akik az alternatív közösségi személyszállítást végző cégek (Uber, Cabify) működésének korlátozásáért sztrájkolnak már három napja.
Felkapcsolták Madrid városának karácsonyi fényeit péntek este, amellyel hivatalosan is kezdetét vette az ünnepi készülődés.
2004. március 11-én a reggeli órákban tíz pokolgép lépett működésbe a spanyol főváros, Madrid pályaudvarain, ezzel minden idők egyik legpusztítóbb európai merényletsorozata közel 200 halálos áldozatot követelt. Ez a nap a terrorizmus áldozatainak európai emléknapja, megtartásáról még a merénylet évében határozott az Európai Parlament.
Magyarország is bemutatkozik Európa egyik legnagyobb nemzetközi turisztikai vásárán, a FITUR-on, amelyet szerdán nyitott meg a spanyol királyi pár Madridban.
Második helyen végzett Baji Balázs 110 méter gáton a spanyol fővárosban rendezett nemzetközi atlétikai viadalon.
A spanyol fővárosban hárommillió vendégre számítanak a következő tíz napban, akik a pénteken kezdődő, a melegbüszkeséget, a sokszínűséget és az egyenlő jogokat hirdető World Pride rendezvényekre érkeznek a világ minden részéből.
Több ezren tüntettek a bikaviadalok ellen Madridban a város védőszentje, San Isidro ünnepén, amikor a szokásosnál jóval több küzdelmet rendeznek a helyi arénában.
Újra megnyitották a spanyol főváros legrégebbi kávéházát, a Café Comercialt, amely idén ünnepli alapításának 130. évfordulóját.
A Femen nőjogi szervezet félmeztelen aktivistája zavarta meg Donald Trump megválasztott amerikai elnök viaszszobrának avatóünnepségét a madridi viaszmúzeumban kedden.
Bombafenyegetés miatt általános riasztást rendeltek el csütörtökön néhány órára a spanyol főváros Adolfo Suárez Madrid-Barajas repülőterén - közölte a légikikötő üzemeltetéséért felelős AENA vállalat.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft