"MAGYAR NEMZETI VAGYONKEZELŐ ZRT." címkével ellátott hírek
Életük végéig lakhatnának a fóti Károlyi-kastélyban kialakított szolgálatai lakásban azok a nyugdíjas gondozók, akik egész életüket a gyerekeknek szentelnék - erről szól legalábbis az érvényes szerződésük. A kormánynak azonban más tervei vannak.
Hozzávetőleg félmilliárd forint rendelkezésre állhat pályázati lehetőség keretein belül a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Rt. kezelésében lévő szabadkígyósi Wenckheim-kastély felújítására, ám mindez még kevés: több mint egymilliárd forintra lenne szükség a teljes rekonstrukcióhoz. Mindenesetre megnyugtató, hogy L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára biztatóan nyilatkozott a gödöllői Grassalkovich-kastély után legszebb alföldi kastély jövőjét illetően is.
A Volán társaságok működésének racionalizálásáról tartottak tájékoztatót csütörtökön a békéscsabai városháza dísztermében. Az összejövetelen elmondták, hogy a változtatások célja a költséghatékonyabb gazdálkodás, mindez újabb munkahelyek megteremtésére kínál lehetőséget a régióban, és amely az utazóközönség színvonalasabb kiszolgálását is biztosítani tudja.
Amennyiben a rendszer kiépítése meghaladja a költségvetésben tervezett összeget, átcsoportosítással, vagy az idei büdzsé módosításával oldható meg a finanszírozás - jelent meg az erről szóló kormányhatározat a legutóbbi Magyar Közlönyben.
Jogerősen semmisnek mondta ki szerdán a Fővárosi Ítélőtábla a tervezett sukorói King's City turisztikai beruházáshoz kötődő telekcsere-szerződést, helybenhagyva ezzel a Fejér Megyei Bíróság elsőfokú ítéletét.