"MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT" címkével ellátott hírek
Hétfő délután a parlamentben sérelmezte Rogán Antal, a Fidesz-Magyar Polgári Szövetség képviselő-frakciójának vezetője, hogy a szocialisták részéről senki sem emelkedett szólásra a kommunizmus áldozatainak emléknapján az Országgyűlésben.
Életében először fordult jogorvoslatért bírósághoz a személyét ért újságcikk miatt az annak idején a rendszerváltozás Békés megyei keresztapjának elnevezett, valóban radikális személycseréket végrehajtott volt békéscsabai kisgazdapárti országgyűlési képviselő, dr. Zsiros Géza, a termőföld reprivatizációjának (egy az egyben történő visszaadásának) viharsarki, sőt országos élharcosa.
A kelet-magyarországi régió hét megyéje hárommillió lakosának sorsát vállalta fel a Magyar Szocialista Párt, amelynek első helyen a munkahelyteremtés szerepel most készülő programjában. Mesterházy Attila pártelnököt, parlamenti képviselőfrakció-vezetőt Békéscsabán kérdezte a hír6.hu.
Titokzatos lista érkezett „felülről” és szóban a Magyar Szocialista Párt egyes megyei területi szövetségeihez, amely az ellenzéki párt március 31-i kongresszusán megválasztandó új országos elnökségbe melegen ajánlott 5–6 budapesti fiatal nevét tartalmazza ugyanabban a sorrendben. Varga Zoltán Békés megyei elnök, orosházi megyei területi listás országgyűlési képviselő a Hír6.hu-nak elmondta, hogy ő nem tud ilyen listáról.
A Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásában a válaszadók többsége úgy vélte, nincs szó igazi szakításról a Magyar Szocialista Párt és a Demokratikus Koalíció között, "a két utódpárt viszonyában inkább háttéralku sejthető" - olvasható az intézet felmérésében. Mint írták, a Jobbik és a DK szimpatizánsainak 74-74 százaléka, a MSZP és a Lehet Más a Politika táborának pedig 66, illetve 54 százaléka vélt felfedezni titkos megállapodást a háttérben.
Cseh és lengyel példák nyomán készül arra a parlament Fidesz–KDNP frakciószövetsége, hogy az állampárt, az MSZMP, a KISZ és a munkásőrség vezetőinek a nyugdíját megadóztassa, s az összeget jóvátétel gyanánt az ötvenhatos forradalom hősei megélhetésének javítására fordítsa. A Hír6.hu-nak egy országos és egy Békés megyei volt MSZMP-vezető nyilatkozott a kormánypárti javaslatról.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft