"MAGYAR ÚJSÁGÍRÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE" címkével ellátott hírek
Senki sem hitte volna, hogy éppen az idén töri meg a Hungaroringbe először Ferrarival "beszálló" Sebastian Vettel német autóversenyző a magyarországi átkát, és megnyeri a jubileumi, 30. Magyar Nagydíjat. Szerencséje is volt, amely Békés megyéből érkezett egy diáklány képében, sőt az eredményhirdetést követő sajtótájékoztatón megfogalmazott kérésére kisebb Herendi porcelán trófeát is kapott a fémtrófea mellé.
Békés megye hídjainak történetéről 1995-ben jelent meg könyv Hidak Békés megyében címmel Máté András felelős kiadó, a Békéscsabai Közúti Igazgatóság igazgatójának előszavával (Vantara Gyula, Békéscsaba jelenlegi országgyűlési képviselője és polgármestere is írt a kötetbe).
Létezik az a helyzet, amikor az újságíró eldobja a jegyzeteit, a csaknem 50 perces magnófelvételét (is). Közöttünk, Békéscsabán él Váczi Éva újságíró, író, közgazdász, az élet titkainak majdnem tudója, aki megtalálta a kiutat a mélységes, lelket és testet ölő depresszióból. A Magyarországot végképp mételyező tudathasadásos állapotból.
Ünnepélyes keretek között mutatták be szombat délután Corvus-Kora Róbert lőkösházi szegény vasutas családból származó festőművész ötödik történelmi, Ókori görög kultúra Periklész idején című, négy hónapig készült panorámafestményét a helyi Petőfi Sándor Művelődési Házban. A világ első demokráciájának kiemelkedő, befolyásos államférfija, szónoka és hadvezére, Periklész időszámítás előtt 495 és 429 között élt az athéni poliszban, városállamban, az ókori "Görögország fővárosában”.
A magyarországi cigányság rendszerváltozás utáni kollektív sorsának kulturális-politikai eseményeiről és fordulatairól nyújt kórképet az Újkígyóson született Rostás-Farkas György legújabb kötete, amelyet Budapesten, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) Vörösmarty utcai Magyar Sajtó Házában mutattak be a napokban a MÚOSZ Cigány Újságírók Szakosztálya és a Közös Út Baráti Kör szervezésében.
Reviczky Zsolt, a Népszabadság munkatársa nyerte el Isten veled, Malév! című sorozatával a 31. Magyar Sajtófotó Pályázat nagydíját.
Két csendőr állt 1944 nyarán a jaminai vasúti felüljáró két oldalán, a 22 éves, zsidó származású, a Kazinczy utcai dohánybeváltóban felállított gettóból megszökött Lerner Pál a híd közepén állt. Másodperceken múlott az élete. Leugrott egy arra közlekedő tehervonat tetejére.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft