"MAGYARORSZÁG" címkével ellátott hírek
Magyarország nyerte el a jövő évi divízió I/A jégkorong-világbajnokság rendezési jogát pénteken a nemzetközi szövetség (IIHF) kongresszusán.
Az előző napi szavazati arányok alapján nem kapna többséget az európai parlamentben az a kezdeményezés, hogy indítsák meg az uniós szerződés hetedik cikkelye szerinti eljárást Magyarország ellen - hangsúlyozta az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában Tóth Norbert nemzetközi jogász.
Magyarország, Csehország és Szlovákia közösen pályázza meg a 2022-es férfi és a 2024-es női kézilabda Európa-bajnokság rendezését.
Az elmúlt 126 évben egyetlen időszakban, 1900 és 1939 között kerültünk közelebb Ausztriához az egy főre jutó GDP-ben és bérben – jelentette ki György László, a Századvég vezető elemzője.
Az Európai Unión kívül az Amerikai Egyesült Államok lett Magyarország első számú export piaca, idén januárban 11 százalékkal nőtt a kivitel - mondta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Győrben, a Dana Hungary Kft. 46 millió euróból (14,5 milliárd forint) felépülő 13 ezer négyzetméter alapterületű gyárának alapkőletételén.
Magyarországnak fontos szerepe lesz a világ megváltoztatásában, mégpedig azzal, hogy megváltoztatja Európát - jelentette ki Henri Boulad jezsuita szerzetes a budapesti Párbeszéd Házában szombat este.
Harmincegy kanyarógyanús eset van országszerte, közülük 13 embernél a laboratóriumi vizsgálat igazolta is a betegséget - közölte az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) főigazgató-főorvasa pénteki budapesti sajtótájékoztatón.
A Handelsblatt című német üzleti lap a német és magyar menekültpolitika újabban megfigyelhető meglepő hasonlóságáról közölt cikket.
Külföldi mintára tavaly tavasszal két, a gyermekét hordozó édesanya felvállalta, hogy egy országot járó hordozókendőt indítanak útnak, amely néhány napra más-más településen élő anyukához kerül, aki a csöppségével egyetemben bemutatja az ország nevezetességeit. (Az anyukák az élményeiket a Kötődő Körút – Egy országjáró kendő naplója című blogra töltik fel.) És ez a kendő hétfőn a kétgyermekes Pálos Tamásnéhoz (Machlik Krisztina) érkezett. Egy kanga tréningen beszélgettünk.