"MÁRKI-ZAY PÉTER" címkével ellátott hírek
Éles vita alakult ki a hódmezővásárhelyi közgyűlés pénteki ülésén amiatt, mert a Magyar Államkincstár (MÁK) felfüggesztette az önkormányzat normatív támogatásának folyósítását.
A helyi kórház jó hírnevét sértő kijelentései mellett két másik ügyben is elmarasztalta a Szegedi Ítélőtábla Márki-Zay Péter (független) hódmezővásárhelyi polgármestert - közölte a Fidesz helyi közgyűlési frakciójának vezetője szerdán az alföldi városban.
Fél évvel az őszi önkormányzati választások előtt a hódmezővásárhelyiek 46 százaléka - a válaszadók szűk többsége - nem szeretné, hogy továbbra is Márki-Zay Péter legyen a város polgármestere, ezzel szemben 42 százalékuk a továbbra is őt támogatja - derül ki a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatásából, amelynek összegzését hétfőn juttatták el az MTI-hez.
Mindössze tízperces vita után 15 munkanapra - a keddi ülést követően ismét - elnapolta a hódmezővásárhelyi közgyűlés rendkívüli ülését Márki-Zay Péter (független) polgármester csütörtökön.
Ha az ellenzék kerül többségbe, Márki-Zay Péter szerint szakértői kormányra lenne szükség.
A friss hódmezővásárhelyi polgármester, Márki-Zay Péter éppen azon van, hogy országos szintű legyen a koordináció, de legalábbis tiszta legyen, hol ki a legerősebb jelölt a Fidesszel szemben. Erről itt írtunk bővebben. A projekt érdekében egy oldalt is indított, ahol eddig 53 jelölt volt feltüntetve a 106-ból, azokat március 21-én jelentették be egy nagy közös sajtótájékoztatón több, a legesélyesebb ellenzéki jelöltet kereső szervezettel közösen.
A közbeszerzésekért és az önkormányzat működéséért is felelhet a polgármester a jövőben, míg korábban a testületé volt a felelősség ezekben az ügyekben. A bevételek növelését jelentő előterjesztéseket nem szavazta meg a kormánypárti többségű testület, a csökkentéseket viszont támogatták. Lement az első rendes közgyűlés Hódmezővásárhelyen.
A hvg.hu szerint a hódmezővásárhelyi polgármester a Facebookon közvetítette az eseményt.
A vasárnap megválasztott hódmezővásárhelyi polgármester számíthat a szomszédos Szeged vezetőjének tanácsaira abban, hogyan lehet ellenszélben várost vezetni.
A frissen megválasztott polgármester szerint az állampolgároknak joguk van tudni, hogy mire költik az adófizetői pénzeket, ezért minden szerződést elérhetővé tesz Hódmezővásárhely honlapján.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft