"MILOS ZEMAN" címkével ellátott hírek
A visegrádi országok együttműködéséről, nemzetközi ügyekről valamint a magyar-cseh gazdasági kapcsolatokról is tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök és Milos Zeman cseh államfő Budapesten, a Karmelita kolostorban a magyar és a cseh kormány több miniszterének részvételével - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
Magyarország és Csehország számára is fontos az atomenergia használata - derült ki a Budapesten tartott magyar-cseh üzleti fórumon szerdán.
Milos Zeman jelenlegi államfő szombaton megvédte bársonyszékét és a következő öt évben is ő lesz a Cseh Köztársaság elnöke.
A cseh államfőre támadt egy fiatal ukrán női aktivista, amikor pénteken délután Prágában le akarta adni voksát az elnökválasztáson. Milos Zeman testőrsége azonnal semlegesítette a támadót, és kikísérte az elnököt a szavazóhelyiségből - jelentette a közszolgálati cseh hírtelevízió (CT24).
Milos Zeman cseh államfő alkoholfüggő, és betegsége negatív hatással lehet az egész cseh társadalomra - állítja Jan Látal cseh rendező, aki a Beteg Zeman (Nemocny Zeman) címen dokumentumfilmet készít a 71 éves köztársasági elnökről.
Az eltérő kulturális és vallási értékeket valló bevándorlóknak tiszteletben kell tartaniuk az őket befogadó ország szokásait. Ha ezt nem teszik meg, vissza kellene térniük abba az országba, ahonnan érkeztek - véli Milos Zeman cseh államfő.
Az Európai Unió és Ukrajna közötti társulási szerződés mihamarabbi aláírása a cseh államfő szerint az egyetlen lehetőség arra, hogy Ukrajna egyenrangú partnere lehessen Oroszországnak.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft