"MOCSAI LAJOS" címkével ellátott hírek
A riói olimpiával az empirikus, pragmatikus gondolkodású edzők ideje végképp lejárt, a tudományos háttér egyre nagyobb szerepet kap a sportban - mondta Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora szerdán Debrecenben egy sajtóbeszélgetésen.
A Testnevelési Egyetem (TF) rektorát, Mocsai Lajost is alelnökévé választotta a Magyar Edzők Társasága (MET), amely szombaton tartotta küldöttközgyűlését.
A kormány döntése alapján több mint százezer négyzetméteres területen épülhet meg Budapesten a Testnevelési Egyetem új kampusza, amely 2018 szeptemberére készülhet el. A teljes beruházás az előzetes kalkulációk szerint mintegy 30 milliárd forintba kerül majd.
Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora szerint a különböző felajánlásoknak köszönhetően az intézmény maradéktalanul meg tudja valósítani a mintatantervben foglaltakat annak ellenére, hogy október közepén leégett az atlétikai csarnoka.
Súlyos gondok nyomják napjainkban Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter valamint Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektorának vállait. A külgazdasági és külügyminiszter a migránsválság kezelésében, a legszélsőségesebb érdekek között ügyesen lavírozva végzi európai szempontból is kiemelkedően fontos munkáját. Ez a különleges helyzet - most már hónapok óta - gyakorlatilag minden percét kitölti, ráadásul békeidőben kell sorozatosan háborús helyzetekre jellemző döntéseket hoznia.
Áder János köztársasági elnök szerdán aláírta Mocsai Lajos kinevezését a Testnevelési Egyetem rektorává.
Mocsai Lajos, a férfi kézilabda-válogatott távozó szövetségi kapitánya azt szeretné, ha inkább magyar szakember lenne az utódja.
Több összetevője volt annak, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott a szlovénokkal szemben nem jutott ki a 2015-ös katari világbajnokságra, ugyanakkor Mocsai Lajos szövetségi kapitány szerint ha sikerül mindenkit csatasorba állítani, akkor csapata ott lehet a 2016-os riói olimpián.
Legutoljára pénteken, április 11-én kora este, szokás szerint elsőnek szállt ki a csapatszállító kisbuszból, aranyéremmel a nyakában. Követték őt a győztes sereg tagjai, 16 csinos, cserfes, vidám lány, az ő mellkasukat is aranyérem díszítette. Meg a gyúróét is. A Békéscsabai Előre Női Kézilabda Club junior csapata NBI-es magyar bajnokként tért haza a Gödöllői négyes döntőről. A helyszínen a Ferencváros, a Győr és a Siófok csapatainak játékosai gratuláltak a legjobbaknak.
Hatvanadik születésnapja alkalmából köszöntötte a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) Mocsai Lajost, a férfi válogatott szövetségi kapitányát, a Nemzeti Kézilabda Akadémia főigazgatóját.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft