"MUNKÁCSY MIHÁLY MÚZEUM" címkével ellátott hírek
Több mint 10 méter széles kivetítőn mutatja be Munkácsy Mihály életútját Egy géniusz története címmel a Békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum a megyei jogú város központjában, a Szent István téren május elsején - közölte a múzeum igazgatja pénteken sajtótájékoztatón, Békéscsabán.
Pályázatot írnak ki a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum és a Békés Megyei Könyvtár igazgatói posztjára - döntött csütörtöki ülésén a város közgyűlése.
Kétszázmillió forintos támogatásból új közösségi és kiállító teret alakítanak ki a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumban, amely emiatt határozatlan időre bezárja kapuit.
A békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum 2016. október 15-16. között második alkalommal rendezte meg nagy sikerrel a „Tortamustra” elnevezésű rendezvényét.
Ismét megrendezésre került a nagy sikerű Tortamustra a Munkácsy Mihály Múzeumban, ahol az esküvői tortáké volt a főszerep.
Összesen 68, négy- és háromezer évvel ezelőtti temetőt tárt fel egy nemzetközi régész kutatócsoport Békés település határában az elmúlt öt évben. A kutatók szerdán, a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumban számolnak be a feltárások eredményeiről.
Ando György, a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum igazgatója volt a minap a hír6.hu vendége. A beszélgetésünk elején csak a tisztánlátásom végett lőttem el a számomra kötelező, „ugye, te echte csabeni vagy?” frázist (ráadásul az utóbbi időben szinte mindenkitől ezt kérdeztem), de amikor erre a remek kérdésre azt a választ kaptam, hogy „méghozzá jaminai!” – muszáj volt lecsapni a magas labdát.
BMZ Komolyan lazulós nevű extravagáns programfolyamának, a 2016-os évad első etap-vendége a békéscsabai származású Simon-Mazula Tibor (Simca) volt. A földgolyóbist keresztül-kasul bejáró festő-grafikus lénye szó szerint egy retro-kulti-murit kreált a Munkácsy Múzeum Jankay Gyűjtemény és Kortárs Galériájában: tiszteletére még a föld mélyéből is (vagy ki tudja, honnan?) előbukkantak a rég nem látott kilencvenes évekbeli arcok. Naná, hogy a esemény előtt mindenki Simcával akart beszélgetni; még én is.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft