"MUNKÁCSY-KIÁLLÍTÁS" címkével ellátott hírek
Munkácsy Mihály születésének 175. évfordulója alkalmából kiállítást rendeznek a festő alkotásaiból január 12-től április 7-ig a Szolnoki Galériában, ahol februártól egy Magyarországon eddig nem látható Munkácsy-kép is megtekinthető lesz - közölte a Tisza-parti város polgármestere a kiállítás csütörtöki sajtótájékoztatóján.
Harminchárom millió forintból új állandó Munkácsy-kiállítást alakítanának ki a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeumban. Az erről szóló előterjesztést a város közgyűlése csütörtöki ülésén egyhangúlag támogatta.
A tízezredik látogatót köszöntötték szerda délután Sopronban, a Munkácsy-kiállításon. Ekkora érdeklődés a városban legutóbb, az 1980-as években Szász Endre, Amerigo Tot és Szervátiusz Tibor tárlatánál volt – összegzett Horváth Zoltánné, a szervező Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. igazgatója az MTI-nek.
Egy Munkácsy Mihály és az előző századforduló magyar festészetét bemutató, nagyszabású, 2014-es sanghaji kiállítás megrendezéséről írtak alá megállapodást a Szépművészeti Múzeum és a sanghaji Kínai Művészeti Múzeum vezetői csütörtökön Budapesten.
Mások mellett hódmezővásárhelyi, forráskúti és persze helyi lakosok is ellátogattak a Munkácsy utcaiak találkozójára a szegedi Móra-múzeumba.
A szegedi Móra Ferenc Múzeum munkatársai a közgyűjteményben látható nagyszabású Munkácsy-tárlat tiszteletére megszervezik a Munkácsy utcaiak országos találkozóját. Július 12-én, csütörtökön egész nap - lakcímkártya felmutatásával - ingyenesen tekinthetik meg a Munkácsy-kiállítást azok a polgárok, akik az ország valamely településén Munkácsy utcában laknak; természetesen külföldi Munkácsy utcaiak is érkezhetnek a Tisza-partra.
Munkácsy Mihály mintegy félszáz alkotásából nyílt kiállítás a szegedi Móra Ferenc Múzeumban.
A közelmúltban zárult, nagy sikerű bécsi Munkácsy-kiállítás helyszínéről, a Künstlerhausból csaknem negyven alkotás érkezett szerdán a szegedi Kultúrpalotába, ahol a Múzeumok éjszakáján nyílik kiállítás a festő műveiből. A csaknem 7 milliárd forintos biztosítási értékű műkincseket rendőri felügyelet mellett szállították a Tisza-parti városba.
Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszter nyitja meg este Bécsben a Magic and Mystery című Munkácsy-kiállítást, amely szombattól látogatható a bécsi Künstlerhausban - közölte a tárca pénteken. Az intézmény honlapja szerint eredetileg Schmitt Pál köztársasági elnök nyitotta volna meg az eseményt, ám a kisdoktori címétől csütörtökön megfosztott államfő lemondta részvételét péntekre meghirdetett programjain.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft