"NASA" címkével ellátott hírek
Feleannyiba kerül az űrhajósok repülése a Szojuz MSZ, mint a Crew Dragon űrhajókon - jelentette ki Dmitrij Rogozin, a Roszkoszmosz orosz űrkutatási állami vállalat vezérigazgatója újságíróknak hétfőn Moszkvában.
A NASA új Orion űrhajója, első, egyelőre emberek nélkül végzett Hold körüli próbarepülésére a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Energiatudományi Kutatóközpontjának (EK) passzív detektorait is magával viszi, ezek segítenek majd felmérni, hogy mekkora és milyen sugárzás éri az űrhajósokat - olvasható abban a beszámolóban, amely MARE (MATROSHKA AstroRad Radiation Experiment) kísérlet részleteiről jelent meg az MTA EK honlapján kedden.
Az exobolygókra vadászó Kepler és a fiatal csillagrendszerek infravörös sugárzását vizslató Spitzer űrtávcső egyesített erejével tárta fel egy magyar kutatócsoport a DQ Tau rendszerében zajló fizikai folyamatokat - közölte a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) pénteken az MTI-vel.
Továbbra is néma az Opportunity a Marson dúló porvihar miatt, amely már a vörös bolygó nagy részét beterítette.
Elnémította a NASA marsjáróját, az Opportunityt egy gigantikus porvihar, amely a Napot is eltakarja a vörös bolygón.
Egy héttel azután, hogy a Curiosity marsjáró leúrt a talajba és mintát vett belőle, a NASA tudósai sajtótájékoztatót hívtak össze. És nagyon titkolóznak.
Fellőtték szombaton a kaliforniai Vanderberg légi bázisról az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) InSight nevű új Mars-szondáját.
Új Mars-szondát indít az űrbe az amerikai űrkutatási hivata, az InSightot a tervek szerint szombaton lövi fel a NASA.
Az amerikai szenátus egyetlen szavazattöbbséggel jóváhagyta Jim Bridenstine-t, Donald Trump amerikai elnök jelöltjét az amerikai űrkutatásai hivatal élére, személyében hosszú idő után először fogja vezetni nem tudományos szakember a NASA-t.
Legkorábban szerdán indítja útnak legújabb exobolygó-kereső űrszondáját az amerikai űrkutatási hivatal (NASA), amely eredetileg hétfőre tervezte a TESS (Transiting Exoplanet Survey Satellite) fellövését.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft