"NASA" címkével ellátott hírek
De először csak megkerülnék, bár ez se volt tervben.
Amióta a NASA obszervatóriuma új kutatási módszerre tért át, tömegesen fedezik fel az exobolygókat, ezek közül újabb kettőről derült ki, hogy az emberek számára is élhető lehet.
2028-ban a NASA olyan űrhajót küldene a vörös bolygóhoz, amelyen hat asztronauta készíthetné elő a terepet a Marsra szálláshoz.
Egy üstökös hétfőn, egy másik kedden húz el a Föld mellett, de elég távol ahhoz, hogy ne jelentsenek veszélyt - adta hírül a hvg.hu.
Éppen 30 éve, 1986. január 28-án, 73 másodperccel a kilövés után, fedélzetén hét űrhajóssal felrobbant a Challenger űrrepülőgép.
A NASA vizsgálja, lehet-e burgonyát termeszteni marsi körülmények között.
Az NASA cáfolta az elmúlt hetekben az interneten terjedő híreket, amelyek szerint szeptember 15. és 28. között egy nagy aszteroida fog becsapódni Puerto Rico közelében, és hatalmas pusztítást visz végbe az Egyesült Államok, Mexikó, a karibi térség, Közép-Amerika és Dél-Amerika északi körzeteinek partvidékein.
Az idei július az elmúlt 135 év legmelegebb hónapja volt a Földön, és csaknem bizonyos, hogy a forróság szempontjából 2015 megdönti majd a tavaly felállított rekordot - közölte csütörtökön az időjárás adatait 1880 óta megfigyelő Nemzeti Óceán- és Légköri Hivatal (NOAA).
Akár ötven éven belül eltűnhetnek a föld tengerparti városai – nemrégiben ezzel a megállapítással sokkolta a közvéleményt a NASA egykori vezető klimatológusa, James Hansen. A globális felmelegedés hatásairól készült tanulmányában a század végére háromméteres tengerszint-emelkedést jósol.
A Star Trek tévésorozatból ismerős Uhura hadnagy, Nichelle Nichols is részt vesz a világ legnagyobb repülő űrteleszkópja, a SOFIA egy szeptemberi küldetésén - írta a The Hollywood Reporter.