"NAV" címkével ellátott hírek
Nem kell szja-bevallást készíteni, gyorsabban kapják vissza a cégek a nekik járó áfát, nem kell adót fizetni az elektromos autók után. Csak néhány fontosabb változás abban az adócsomagban, amelyet kedden nyújt be a parlamentnek a kormány. Tállai András államtitkár azt mondta: korszakváltás kezdődik az adózók és az adóhatóság között. Olyan változások lesznek, amelyek az ügyfelek javát szolgálják majd.
Bűnszervezetben elkövetett pénzmosás és orgazdaság miatt folyik nyomozás a NAV Közép-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságán, miután egy országos akcióban letartóztatták egy külföldiek irányította bűnözői csoport 20 tagját, akik illegális cigarettakereskedelemmel és Európában elkövetett bűncselekményekből származó euró szállításával foglalkoztak.
Az idén eddig nagyjából 150 millió forint értékű, jogerősen elkobzott portékát kínáltak fel a hatóságok, bíróságok közérdekű célra - írja az Emberi Erőforrások Minisztériumának tájékoztatására hivatkozva a hirado.hu.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal dél-alföldi revizorai rendszeresen ellenőrzik a személyszállítással foglalkozókat. Legutóbb egy reptéri transzfert igényeltek és ellenőriztek, amely bírsággal zárult.
A legidősebb adózó 102 éves és őstermelőként tevékenykedik, míg a legmagasabb munkaviszonyból származó jövedelem közel 120 millió forint volt. A személyi-jövedelemadó 2014-es Békés megyei jellemzőivel összefüggésben Krajcsó Tiborné, a Nemzeti Adó-és Vámhivatal Dél-alföldi Igazgatóságának Békés megyei vezetője adott átfogó tájékoztatást.
A Nemzeti Adó-és Vámhivatal Dél-alföldi igazgatóságának Békés megyei vezetőjénél jártunk, aki átfogó tájékoztatást adott a 2014. évi adatokkal-tényekkel összefüggésben. Krajcsó Tiborné segítségével első körben a társasági adóbevallásra kötelezettek körét elemeztük.
Több mint egymilliárd forinttal károsította meg a költségvetést egy budapesti és zalaegerszegi lakosokból álló bűnszervezet fémkereskedelmen keresztül - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
A NAV összegzése szerint négy év alatt az állam összesen 782,5 milliárd forintot hagyott a családoknál, míg kezdetben csak a személyi jövedelemadójukat mérsékelhették a kisgyermeket nevelők, addig tavaly már az egészségügyi és a nyugdíjjárulékukból is levonhattak bizonyos összegeket - olvasható a Magyar Idők című lapban.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal dél-alföldi revizorai a közelmúltban fülelték le egy oldtimer Cadillac tulajdonosát, aki különféle szolgáltatásokat nyújtott autójával. Magyarázatát, hogy mindezt miért számla nélkül végezte, az ellenőrök nem fogadhatták el – közölte a hatóság.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei kéthetes akciósorozatot zártak Békés Megyében. A közúti ellenőrzések alkalmával összesen 951 járművet vizsgáltak át, 101 esetben indítottak eljárást és megközelítőleg 27,5 millió forint bírságot szabtak ki – közölte a hatóság.
Hírek

Legfrissebb hírek

Legolvasottabb hírek

Legvitatottabb hírek