"NAV" címkével ellátott hírek
A 98 százalékos különadó visszaigénylésének módjáról az erről szóló döntést rögzítő jogszabály hatálybalépése után tud tájékoztatást nyújtani a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) - közölte az adóhatóság az MTI érdeklődésére.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) átfogó ellenőrzése során a vendéglátósok 65 százalékánál találtak valamilyen szabálytalanságot, 38 százalékuk egyáltalán nem adott nyugtát a bevételeiről. Volt olyan hely, amely még a harmadik ellenőrzésen is megbukott - írta a NAV szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban szeptemberben alkalmazható üzemanyagárakat.
Ezer engedély nélkül behozott reumatapaszt foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 33 ellenőrzést folytatott le az elmúlt években adómentes utalványok felhasználásával kapcsolatban, a 20 utólagos vizsgálat során 124 millió 688 ezer forint nettó adókülönbözetet állapított meg - közölte az MTI érdeklődésére a NAV.
Kábítószergyanús küldeményeket talált a postacsomagok között Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), ezúttal levélborítékban adtak fel tablettákat és növényi aprítékokat ismeretlenek – közölte a NAV Észak-magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense vasárnap az MTI-vel.
Több tonna zöldséget és gyümölcsöt foglaltak le és semmisítettek meg a hatóságok a Budapesti Nagybani Piac hét eleji ellenőrzésén. Az ellenőrök 200 liter külföldi tejet is kivontak a forgalomból, mivel a kereskedők nem tudták igazolni a termékek eredetét, ezzel veszélyeztették a fogyasztókat. Emiatt több milliós bírságra is számíthatnak - írja a híradó.hu.
Minden harmadik fogyasztást nem számláznak, csak az alkoholt ütik be a pénztárgépbe és még számtalan apró trükk, amivel eltitkolják a bevételt éppen a legdrágább belvárosi vendéglátóhelyek. A NAV átfogó ellenőrzést indít, és mindaddig folytatja, amíg javulást nem tapasztal. Az akció célja, hogy véget vessen a vásárlókat megtévesztő visszaéléseknek. A mulasztók szigorú, akár milliós büntetésre számíthatnak.
A Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdon-védelmi Szakmai Egyesületének munkatársaival közösen végzett ellenőrzésen összesen 57 illegális jármű-diagnosztikai szoftvert találtak. A közlemény szerint a szoftvereket tartalmazó laptopokat, jármű-diagnosztikai műszereket, külső meghajtókat, DVD-ket a pénzügyőrök lefoglalták.
Közel 250 millió forint áfát nem fizetett be az államkasszába egy távol-keleti állampolgárok által működtetett, kínai cipőket forgalmazó kft. - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken.
Hírek

Legfrissebb hírek

Legolvasottabb hírek

Legvitatottabb hírek