"NAV" címkével ellátott hírek
Azokat a politikai szereplőket vizsgálja a hivatal, amelyek nem tartották be a parlamenti választások idején folyósított állami kampánytámogatások felhasználásának szabályait.
Államtitkársággá alakulhat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal; a hatóság valamelyik minisztérium egyik egységeként működhet a jövőben - tudta meg a Napi Gazdaság.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei migránsként megjelenve tartottak ellenőrzést a napokban Szeged, Röszke, Mórahalom és Ásotthalom területén. A 10 főből álló „csapat” 29 vizsgálatot tartott, amelyből 14 alkalommal tapasztaltak jogsértést.
A harmadik hullámra készül a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a köztartozásmentes listára kerülésért, mivel a családi otthonteremtési kedvezményhez is szükséges az igazolás. Az önkormányzati képviselők és a kockázatos ekáer cégek már átestek ezen, ami az adóigazolással szemben ingyenes és csak tőlünk függ meddig érvényes.
A Dél-alföldi régió revizorai a taxis szolgáltatókat is ellenőrzik és nem egyedüli példa az az eset, amikor is a lebukott sofőr, aki a nyugtaadás elmulasztása miatt akár 1 millió forint bírságra is számíthat – minderről a NAV adott tájékoztatást.
Minden esetben adózni kell a lakáskiadás után, függetlenül attól, hogy hosszabb időre vagy néhány vendégéjszakára adja bérbe az ingatlant a tulajdonos, az adózás módja viszont eltér - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
Nyári akciósorozatának részeként a taxisokat is ellenőrzi az adóhatóság, főleg a személyszállítók kedvelt gyűjtőterületein, a pénzügyőrök pedig az úton lévő gépjárműveket is megállíthatják, és ha az ellenőrzés során migránsok szállítására utaló körülményt észlelnek, a hatóság büntető feljelentést kezdeményez - közölte a Nemzeti Adó - és Vámhivatal (NAV) az MTI-vel.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) tapasztalatai szerint a Budapest belvárosi vendéglátóhelyek gyakrabban adnak nyugtát, mint egy évvel korábban, de a Forma-1 Magyar Nagydíj továbbra is vonzza a feketézőket.
Összesen 52 ezer doboz csempészett cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei, amikor két kisteherautót ellenőriztek a 8-as főúton - közölte a NAV vasárnap az MTI-vel.
Védett állatfajok csontjait, köztük cápafogat és páviánkoponyát találtak három csomagban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Hírek

Legfrissebb hírek

Legolvasottabb hírek

Legvitatottabb hírek