"NAV" címkével ellátott hírek
A munkáltatók, a közvélemény által ismert elnevezéssel a „cafetéria” rendszer keretében, az idén is segítséget nyújthatnak munkavállalóiknak, gyermekeik iskolakezdéséhez. A juttatás nem kötelező, a munkáltató döntésén múlik.
Magánszemély esetében a meg nem fizetett adó beszedésének egyik legkézenfekvőbb és leghatékonyabb módja a jövedelem-letiltás. A NAV a munkahely-változtatásokról naprakész információkkal rendelkezik, így haladéktalanul intézkedhet a végrehajtásról.
Az Együtt kedden felszólította a kormányt, hogy nyilvános pályázaton és szakmai szempontokat figyelembe véve válassza ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új elnökét.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei két görög teknőst találtak egy litván autóbuszon Röszkén. A védett állatokat lefoglalták, az ügyben természetkárosítás miatt indult büntetőeljárás.
Itt a nyár és az egyszerűsített foglalkoztatás megoldást jelenthet a szabályos alkalmi munkára. Előnye a bérek garantált mértéke, az egyszerű adminisztráció, valamint az alacsony közterhek.
A miniszterelnök még június elején jelezte: szakmai okok alapján nem tudja elfogadni Vida Ildikó NAV-elnök lemondását, azonban a személyes és családi okok alapján igen - közölte szerdán az MTI érdeklődésére Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár.
Megszűnik Vida Ildikó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elnökének jogviszonya hétfőn, az új elnök kinevezéséig Varga Árpád elnökhelyettes irányítja az adóhivatalt - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-t hétfőn.
A tisztességes tejipari szereplők piaci pozíciójának védelmére, valamint a költségvetési bevételek biztosítására a Magyarországon polcokra kerülő import UHT tej kereskedelmét célirányosan ellenőrzi a Nemzeti Adó- és Vámhivatal - közölte a szervezet szombaton az MTI-vel.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei a turisták kedvelt üzleteiben figyelik a forgalmat, valamint összevetik tapasztalataikat az online pénztárgépek és a kibocsátott számlák adataival. Az adóhatóság már az útdíjkamerák rendszerét is folyamatosan használja az ekáer-visszaélések kiszűréséhez. Áltranzitok és határmenti cigarettacsempészek is buktak már le így, a korábban trükköző kereskedőket pedig kiemelten ellenőrzik.
Július elején indult a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyári ellenőrzés-sorozata - a turisták által gyakran látogatott helyeken és a tömegeket vonzó rendezvényeken számítani lehet az adóellenőrök és a pénzügyőrök jelenlétére - a megszokott próbavásárláson túl a revizorok forgalmat is számolnak a kockázatos adózóknál, vagyis az online pénztárgépekből érkező adatok elemzésével kiválasztott, valamint a korábban már mulasztási bírsággal sújtott üzletekben - közölte a NAV csütörtökön az MTI-vel.
Hírek

Legfrissebb hírek

Legolvasottabb hírek

Legvitatottabb hírek