"NAV" címkével ellátott hírek
December közeledtével az adózóknak érdemes átgondolniuk, hogy a következő évtől milyen adózási mód szerint kívánják adókötelezettségeiket teljesíteni – közölte a NAV Dél-alföldi Regionális Igazgatósága.
Az ország egyik legnagyobb internetes hirdetési felületén hirdette szolgáltatásait az a bútorasztalos, akinél a közelmúltban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal dél-alföldi revizorai vizsgálatot folytattak. Egy év alatt több millió forint bevétele lett a „sufniműhelyből”.
Több mint másfél millió adósa volt az államnak szeptember végén, az adóhatóság háromszázmilliárd forintnyi köztartozást hajtott be az év első kilenc hónapjában - írta a Magyar Idők szerdán.
Nem szűnik meg a behajthatatlan adótartozás, az adóhatóság ugyanis újra megkísérli behajtani a korábban sikertelenül követelt tartozást, s több példa szerint a hátralék gyakran megtérül - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden az MTI-vel.
Januártól csökkennek a vállalkozások adminisztrációs terhei azáltal, hogy adó-, illetve vámfolyószámlájuk egységes lesz - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) hétfőn az MTI-vel.
Több mint 1 kilogramm marihuánát találtak a rendőrök Röszkén egy busz szerb utasánál.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 10,5 ezer doboz adózatlan cigarettát és egy cigarettával már telepakolt gépjárművet találtak egy maroslelei ingatlanon. A füstölnivalót, valamint a járművet lefoglalták és az ügyben orgazdaság miatt eljárást indítottak.
Az online pénztárképekkel kapcsolatos visszaélések miatt eddig több mint kétmilliárd forint büntetést szabott ki a NAV.
Az adóelőleg feltöltési kötelezettség teljesítésének határideje 2015. december 21. Ez a kötelezettség a társasági adóra, a hitelintézetek és pénzügyi vállalkozások járadékára, az energiaellátók jövedelemadójára, az innovációs járulékelőlegre, az egyszerűsített vállalkozói adóra és a reklámadóra vonatkozik.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közzétette honlapján a fogyasztási norma szerinti üzemanyagköltség-elszámolásban novemberben alkalmazható üzemanyagárakat.
Hírek

Legfrissebb hírek

Legolvasottabb hírek

Legvitatottabb hírek