"NAV" címkével ellátott hírek
Már több mint száz blokkolásról szóló tiltóhatározatot hozott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerencsejáték-felügyeleti főosztálya az online sportfogadási, kaszinó- és pókeroldalak ellen - írta pénteki számában a Népszabadság.
Hétezer-ötszáz doboz csempészett cigarettát és 50 kilogramm dohányt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Vecsésen egy monori férfitól.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Budapesten és Pest megyében illegális fémkereskedőket értek tetten, akik több százezer forint bírságra számíthatnak - közölte a NAV pénteken az MTI-vel.
Fodrászok, kozmetikusok, masszőrök, az otthonunkban szerelést, javítást végző szakemberek, mesterek nem sűrűn állítanak ki adóügyi iratot, de mások mellett a magánorvosoknál, ügyvédeknél, könyvelőknél is előfordulnak hiányosságok. Mi, fogyasztók is hibásak vagyunk abban, hogy sokszor nem ragaszkodunk a számlához, nem épült be az életünkbe, csak akkor panaszkodunk, ha esetleg érvényesíteni kell a jogsérelmünket. Pedig lehet, hogy akkor már késő.
Megkezdte a folyószámla-kivonatok és a késedelmipótlék-értesítők kiküldését a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Pénzmosás Elleni Információs Irodájának jelentései alapján több mint húsz társaságnál folyik vizsgálat jelenleg - mondta el Kis Péter András, a NAV adószakmai szóvivője.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal dél-alföldi régiójának revizorai által az egyéni vállalkozók körében végzett ellenőrzések tapasztalatai azt mutatják, hogy több esetben problémát jelent annak eldöntése, hogy a járulékfizetési kötelezettség megállapításánál figyelembe kell-e venni a garantált bérminimumot.
A munkát vállaló diákok a közteherviselés szempontjából már felnőttnek számítanak, ezért bejelentésükre, adózásukra ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalóknál - közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-vel.
Információs füzettel készült a turistaszezonra a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), az Utastájékoztatót a turisták a határátkelőhelyeken kaphatják meg, amiből megismerhetik a különböző szabályokat és pontos információkat szerezhetnek például arról, hogy az Európai Unión kívüli országokból az utazók a jövedéki termékek kivételével légi úton 430 euró, közúton pedig 300 euró értékben hozhatnak be különféle árukat vám- és adómentesen.
Kiskőrösön magyar és szlovák elkövetők közreműködésével magyarországi cégeknek nagyüzemben állítottak ki fiktív számlákat, a valótlan dokumentumokat felhasználók közel négymilliárd forinttal csökkentették áfafizetési kötelezettségüket. Az ügyben egyebek mellett adócsalás miatt javasolnak vádemelést a pénzügyi nyomozók.
Hírek

Legfrissebb hírek

Legolvasottabb hírek

Legvitatottabb hírek