"NAV" címkével ellátott hírek
Több mint hárommillió forint bírságot szabott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) zalai kempingüzemeltetőkre, akik a náluk megszálló pénzügyőröknek nem adtak számlát - tájékoztatta a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense szerdán az MTI-t.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 200 vendéglátóhelyet ellenőrzött Budapest belvárosában, az ellenőrzések 35 százalékában állapított meg jogsértést; két éttermet és egy kávézót várhatóan be is zárnak, mert rövid időn belül kétszer is kiderült, hogy bevételeiket eltitkolják - közölte a hivatal csütörtökön az MTI-vel.
Hamarosan elkészül az a kutatás, amelyből következtetéseket lehet levonni a magyar dohánypiac állapotáról - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki szóvivője.
A vállalkozások szeptember 1-jétől már csak online pénztárgépet használhatnak, ami új irányt ad a pénztárgépes ellenőrzéseknek; jelenleg 163 700 kassza áll összeköttetésben az adóhatósággal - hívta fel rá a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
A kereskedők kétharmadánál talált szabálytalanságot a távol-keleti termékeket árusító fővárosi komplexumokban - írta a híradó.hu.
Az állatok csempészése és illegális szaporítása elleni fellépésben segíti egymást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) és az Országos Állatvédőrség Alapítvány, illetve a Cerberos Állatvédő Egyesület. A megállapodásban, amelyet a NAV írt alá a két civil szervezettel, szerepel az állatviadalok megakadályozása is.
Az online pénztárgépek buktatták le azokat a munkáltatókat, akik megpróbálták kijátszani a foglalkoztatás szabályait. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal dél-alföldi munkatársai olyan vállalkozásokat ellenőriztek, ahol több online kassza üzemelt, mint ahány alkalmazottat bejelentett a cég.
Bár védjegyoltalom alatt álló raklapok javítására volt csak engedélye egy dél-alföldi férfinak, gyártani is kezdte a terméket, ezért iparjogvédelmi jogok megsértése miatt eljárást indítottak ellene - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-vel.
A 98 százalékos különadó visszaigénylésének módjáról az erről szóló döntést rögzítő jogszabály hatálybalépése után tud tájékoztatást nyújtani a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) - közölte az adóhatóság az MTI érdeklődésére.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) átfogó ellenőrzése során a vendéglátósok 65 százalékánál találtak valamilyen szabálytalanságot, 38 százalékuk egyáltalán nem adott nyugtát a bevételeiről. Volt olyan hely, amely még a harmadik ellenőrzésen is megbukott - írta a NAV szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Hírek

Legfrissebb hírek

Legolvasottabb hírek

Legvitatottabb hírek