"NAGY ÁRPÁD" címkével ellátott hírek
A közelmúltban rendezte meg az Ongai Kulturális Egyesület a Quintessence (IX.) Pálinka- és Párlatversenyt, amelyre rekordszámú nevezés (1739 pálinka és párlat) érkezett. A nemzetközi verseny abszolút győztese a békéscsabai Árpád és Vadász Pálinka lett! Az általuk nevezett 28 tétel mindegyikét éremmel díjazták: 5 Champion díjjal, 11 arany-, 12 ezüst- és 5 bronzéremmel tértek haza. Az idén 10 esztendős Árpád Pálinka tulajdonosaival: Nagy Árpáddal és nővérével, Hegedűs Mónival a cég bázisán, a csabai Árpád Pálinkatanyán beszélgettem. Visszapillantó-ikerinterjú következik:
A békéscsabai Árpád Pálinka idén 28 tétellel nevezett a január 11-13. között megrendezett, a Miskolctól 20 kilométerre, keletre fekvő Ongán zajló, Quintessence – 2018 (IX.) Pálinka- és párlatversenyre. (Az eredményhirdetés 20-án lesz.) A céget Nagy Árpád és Horváth György pálinka-főzőmesterek képviselték, valamint a fővárosban élő Hegedűs Mónika (Árpád nővére), mint bíráló is meghívást kapott a versenyre.
A csütörtökön kezdődő mega-gasztró-murin, az Árpád Pálinka idén 5+1 standon képviselteti magát; ahogy az Év Pálinkafőzdéjéhez illik: letisztult dizájnnal, szokásos prémium minőséggel, közel 50 termékkel (naná, hogy újdonságokkal is!) kedves, mosolygós hostessekkel várják az érdeklődőket.
Nagy Árpádnak, az Árpád Pálinka egyik társtulajdonosának a mindennapjait nem a Gregely-naptár pörgése, vagy a hold állása határozza meg, hanem az aktuál gyümölcsérési szezon. A kajszi és a szilva szüreten már túl vannak, most a vilmoskörte van terítéken. A főzőmesterrel a békéscsabai Árpád Pálinkatanyán beszélgettünk.
Nagy Árpádnak, az Árpád Pálinka egyik társtulajdonosának a mindennapjait nem a Gregely-naptár pörgése, vagy a hold állása határozza meg, hanem az aktuál gyümölcsérési szezon. A kajszi és a szilva szüreten már túl vannak, most a vilmoskörte van terítéken. A főzőmesterrel a békéscsabai Árpád Pálinkatanyán beszélgettünk.
Noha a szüret szavunk kapcsán első flesre szinte mindenki a szőlő betakarítására asszociál, miközben… A minap a békéscsabai Árpád Tanyán jártam – Nagy Árpád főzőmestert faggattam a cég jelenéről.
Noha a szüret szavunk kapcsán első flesre mindenki (én is) a szőlő betakarítására asszociálunk, miközben… A minap a békéscsabai Árpád Tanyán jártam – Nagy Árpád főzőmestert faggattam a cég jelenéről.
A Békéscsabáról Mezőmegyerre vezető út mellett lévő pálinkafőzde olyan természetes része lett a tájnak, mintha nem is emberkéz, hanem maga a természet alkotta volna meg. Lassan ötven esztendeje már annak, hogy Nagy Árpád főzdéjében lefőzték az első hordó hozott cefrét.
Folyamatos pezsgésben a békéscsabai Árpád Pálinka: áprilisban, a Gyulai Pálinkafesztiválon megvédték a tavaly megnyert Békés Megye Pálinkája címüket; ugyanazon a fesztiválon a prémium extra termékeikkel hihetetlen jó forgalmat bonyolítottak le – amely derekasan igazolja, hogy az igényes portékáknak igenis van helyük a fesztpolcokon; azonfelül gőzerővel készülnek a június 2-án startoló Csabai Sörfesztivál és Csülökparádéra… Tehát volt miről beszélgetnem Nagy Árpád főzőmesterrel.
Folyamatos pezsgésben a békéscsabai Árpád Pálinka: áprilisban, a Gyulai Pálinkafesztiválon megvédték a tavaly megnyert Békés Megye Pálinkája címüket; ugyanazon a fesztiválon a prémium extra termékeikkel hihetetlen jó forgalmat bonyolítottak le – amely derekasan igazolja, hogy az igényes portékáknak igenis van helyük a fesztpolcokon; azonfelül gőzerővel készülnek a június 2-án startoló Csabai Sörfesztivál és Csülökparádéra… Tehát volt miről beszélgetnem Nagy Árpád főzőmesterrel.