"NAGY BÉLA" címkével ellátott hírek
Nem éppen ideális idősávban érkeztem Medgyesegyházára: vasárnap délelőtt. Ez van, amikor azonos időben egy csomó falunapot ont Békés megye. S ha ezen a hétvégén két életem lett volna…
A nyár egyik sztárja, a dinnye nyitotta meg 21 évvel ezelőtt a Békés megyei kifulladásig sem kimondható gasztrofesztiválok sorát. És természetesen Medgyesegyháza a jó szokásához híven, ismét augusztus első hétvégéjén – 22-jére domborít. Ebből kifolyólag tárcsáztam tegeződve a település Dinnyelovagját, Nagy Béla polgármestert.
Méghozzá medgyesi dinnyés – a békéscsabai Lencsési lakótelep szívében.
Ahogy Békéscsabát a kolbásszal, netán a kolbásztöltő versennyel (sicc!), úgy Medgyesegyházát a dinnyével, illetve a Dinnyefesztivállal kapcsolja össze a messziről jött derék ember. Ám legyen, hisz mindkét város kellőképpen profitál a jó értelmű gasztronómiai stigmából. Mindketten házon belül megversenyeztetik a teremékeiket, mindketten kolbászkirályt vagy dinnyelovagot választanak, és a lényeg, hogy mindketten több napra Békésbe hozzák a Világ szemeit (kameráit, mikrofonjait, jegyzetfüzeteit stb.). A medgyesi programfolyam arca egyértelműen dr. Nagy Béla polgármester, de vajon ki a lelke? (Hát) Farkas Gyula, a Medgyesegyházi KÉSZ Nonprofit Kft. közművelődési-részegység vezetője.
Megyejáró hajónk a minap Medgyesegyházán horgonyzott le. Tekintélyelvűség ide, tekintélyelvűség oda, a protokoll-szolgálati utunk merő véletlenségből először dr. Nagy Béla polgármesterhez vezetett.
Megyejáró hajónk a minap Medgyesegyházán horgonyzott le. Tekintélyelvűség ide, tekintélyelvűség oda, a protokoll-szolgálati utunk merő véletlenségből először dr. Nagy Béla polgármesterhez vezetett.
Legtöbbször, ha „ütközünk”, joggingban kerózik a kilencéves fiával a békéscsabai Élő-vízcsatorna partján; vagy épp farmerban megy el a feleségével egy koncertre (mondjuk Quimby); a munkahelyén, a hivatalban zömmel pulóverben dolgozik; s persze ha a protokoll-etikett úgy kívánja, akkor a zakó-nyakkendő-szövetnadrág-fényes cipő kombinációját is felveszi. Dr. Nagy Bélát (Független), Medgyesegyháza régi-új polgármestertét 1993 szeptembere óta ismerem, kábé egy hónap múlva, a második találkozásunkkor, előre köszön; ’97 áprilisában, egy alkalommal egy vonatfülkében utaztunk Budapestre; 2001-ben, amikor a jogi egyetemen tanult, egyszer, szintén egy áprilisi napon, a fővárosi Darshan Udvarban is összefutottunk, valamint megannyi rendezvényen és persze a Dinnye Fesztiválokon… ezért úgy gondolom, ebben a beszélgetésben képmutatás lenne csak úgy magázódni.
Konstans, azaz állandó. A matematikai függvényekben általában „c” betűvel jelölik a változóktól független, állandó értékeket. Létezik a fizika állandó fogalma is. Fizikai állandó minden olyan fizikai mennyiség, amely általános természetű, és időben változatlannak tételezhető fel. Hogy gyakorlatilag is értelmezhető legyen, például ilyen fizikai állandó a fénysebesség (c=299 792 458 m/s) vagy a nehézségi gyorsulás, a szabadesés (g=9,806 m/s2).
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó