"NAGY IMRE MINISZTERELNÖK" címkével ellátott hírek
Most, Nagy Imre törvényes miniszterelnök (1956) hamis vád alapján történt halálra ítélésének és felakasztásának 57., valamint újratemetésének 26. évfordulóján tanulságképpen hadd essen szó két kiváló, zsidó származású magyar állampolgárról, egy jogászról és egy újságíróról, illetve egy hazaáruló zsidó vérbíróról.
A fővárosban és vidéken is több helyen megemlékezéseket tartanak kedden Nagy Imre egykori miniszterelnök és mártírtársai kivégzésének 57. és újratemetésének 26. évfordulóján. A központi ünnepségek keretében a budapesti Vértanúk terén található Nagy Imre-szobornál és a néhai miniszterelnök sírjánál is koszorút helyeznek el.
Nagy Imrére és társaira emlékeztek hétfő délelőtt Békéscsabán. A mártír miniszterelnökről elnevezett téren, az őt ábrázoló szobor előtt gyűlt össze az ünneplő tömeg, ahol a megjelentek elhelyezhették a megemlékezés virágait is.
Nem szószátyárkodás, valóban nagy idők tanúja dr. Vekerdy Sándor nyugalmazott kardiológus főorvos, Csongrád város legújabb díszpolgára. Abban a Csemegi Károly utca 1. szám alatti házban lakik, amelyben az első magyar büntetőjogi kódex, az ún. Csemegi-kódex (Osztrák–Magyar Monarchia) megalkotója, az ősei révén Arad vármegyéből származott, zsidó származású dr. Csemegi (Nasch) Károly született, nevelkedett.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft