"NAGY JÓZSEF" címkével ellátott hírek
Az eredendően mezőtúri, de 29 éve óta Mezőberényben élő Nagy József, a Nagy és Társai Bt. ügyvezetője, vezető tervezője (vasúti) pályája szó szerint meseszerű. Kisgyermekként, mint általában mindenki, óriási szemekkel csudálta a vonatokat – s persze az csak hab a tortán, hogy az édesapja is vasutas volt. A szerelem a mái napig él, mindeközben kitanulta a szakma alfáját-omegáját. A berényi belvárosi irodájában beszélgettem vele, ahol négy kollégájával fogadott. A cikkben a tegeződő formát azért választottam, mert ma már minden reklámszlogen így szólít meg minket; akkor a hír6.hu miért lenne kivétel? (A sínen vagyunk, a síneken.)
Az eredendően mezőtúri, de 29 éve Mezőberényben élő Nagy József, a Nagy és Társai Bt. ügyvezetője, vezető tervezője (vasúti) pályája szó szerint meseszerű. Kisgyermekként, mint általában mindenki, óriási szemekkel csudálta a vonatokat – s persze az csak hab a tortán, hogy az édesapja is vasutas volt. A szerelem a mái napig él, mindeközben kitanulta a szakma alfáját-omegáját.
Nagy József egykori anyakönyvvezetővel beszélgettem az új Közösségi Központ átadása apropójából, aki elmondta, hogy szívbe markoló látványt jelentett számára, amikor egy évvel ezelőtt a Mátyás utcán biciklizve látta a két nagy markológépet, amint a kultúrház elbontásán dolgoznak.
Megyejárásunk Gyulán folytatódik.
A gyulai pincér a csabai piac szombati közönségének mutatta meg először, hogy mivel is foglalkozik ő szabadidejében. A fiatalember ott állt a hétvégi árusok között a szabad standok egyikén, lábai előtt két láda virágpalánta hevert.
Szarvason született népes cigány családban, 1942-ben Nagy János lókereskedő, akinek október 12-i elhunytával – egyik fia, Nagy József elmondása szerint – egy világ halt meg, egy korszak zárult le Békéscsabán. A helyi roma közösség összetartó ereje volt, a Szarvasi úti temetőben búcsúztatták el október 17-én római katolikus pap részvételével az érték- és hagyományteremtő családapát.
Romák demonstrálnak a romák ellen Budapesten, és hihetetlennek tűnik, de polgárháború kitörésétől tartanak a romák és a magyarok között Békés megyei és országos roma vezetők.
Viharos közmeghallgatást tartott kedd délelőtt Békéscsaba Megyei Jogú Város Cigány Kisebbségi Önkormányzata, amelyen többek között a szociális bérlakások kiutalása és a tüzifaosztások körül tapasztalt visszásságokat sérelmezték. Szabolcsi János többször is kifogásolta a kistérségi szociális szolgáltató központ tevékenységét.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
6 210 Ft