"NAPSUGÁR BÁBSZÍNHÁZ" címkével ellátott hírek
A legkisebbek mellett az általános iskola felső tagozatos tanulóinak és a középiskolásoknak is kínál bérletet a 2018/2019-es évadban a Békéscsabai Napsugár Bábszínház - tájékoztatta a teátrum közleményben az MTI-t.
A Békéscsabai Napsugár Bábszínház idén is megrendezi a Bábos Drámaíró Versenyt március 22. és 25. között - tájékoztatta a teátrum az MTI-t.
A Békéscsabai Napsugár Bábszínház 2017. március 23 és 26. között idén is megrendezi a IV. Bábos Drámaíró Versenyt. A kuriózumnak számító szakmai megmérettetés egy érdekes vállalkozás, melynek során a lehetetlen korlátait feszegetik írók, rendezők és színészek.
A Békéscsabai Napsugár Bábszínház idén is megrendezi a Bábos Drámaíró Versenyt, a negyedik ilyen megméretésre március 23. és 26. között kerül sor - tájékoztatta a teátrum igazgatója az MTI-t.
A Békéscsabai Napsugár Bábszínház március 26. és 29. között rendezi meg a II. Bábos Drámaíró Versenyt – tájékoztatta a teátrum igazgatója az MTI-t.
Az ősz folyamán Békéscsaba Ifjúságáért kitüntetést kap Soós Emőke. A Napsugár Bábszínház művésze Székelyudvarhelyen született, majd egy kolozsvári-pesti-sepsiszentgyörgyi kunkort követően Csabán lelt munkahelyre, társra, otthonra, mi több, Zselyke kislányuk már itt született. Az udvarhelyi bábszakkörtől a Napsugárig.
Évadzáró társulati ülést tartott a Békéscsabai Jókai Színház és a Békéscsabai Napsugár Bábszínház. Ezúttal a hagyományoktól eltérően, a színház előtti téren, a nyilvánosság, járókelők előtt búcsúztak a 2012/2013-as évadtól.
Vannak emberek, akikre már száz méterről is jól esik rájuk nézni az utcán. Netán, ha több mint biccentve előre- vagy visszaköszönnek, akkor kihúzzuk magunkat, és egy jó félóráig úgy maradunk. De ha esetleg még sikerül egy-két kurta mondatot is váltani velük – az legalább olyan érzés lehet, mint Keith Richard’s-nak egy sikeres vérátömlesztés után kipattanni egy sváci klinikából. Ők azok a fejek, akik a saját fájdalmukat is mulatságosan, számunkra tanulságosan élik meg. Talán, mert hihetetlen önkritikával rendelkeznek. (Becsukott szemmel megtalálják a hajlékukban a tükröt.) Soós Emőke és Berta ’Jimmy’ János békéscsabai bábművészekkel beszélgettünk, s hol máshol, mint az Ibsen Ház háttérországában, a napsugarasok konyhájában. Vigyázat! Egy hosszú, kötetlen traccsparty következik.
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Békés Megyei Szervezete 2006 óta hetedjére rendezte meg pénteken a Príma-díjátadó Gálát, ezúttal a szeghalmi művelődési házban.
Az eddigi vezetők irányíthatják a békéscsabai színházakat: Fekete Pétert a Jókai Színház, Lenkefi Zoltánt pedig a Napsugár Bábszínház élére nevezte ki a városi közgyűlés pénteken.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft