"OFKSE" címkével ellátott hírek
Az Orosházi Férfi Kézilabda Sportegyesület újabb jótékonysági kezdeményezése ért célba május 10-én: a klubvezetés átadta az orosházi óvodáknak a Liga Kupa mérkőzések bevételét. A tervek már a folytatásra is megvannak, a cél a jótékonyság mellett a kézilabdasport népszerűsítése.
Vajer Tamás, az Orosházi Férfi Kézilabda Sportegyesület-Linamar elnöke nem ma kezdte a szakmát. Elődje és atyai barátja, Rajki István mellett nyolc éven át látta el az alelnöki feladatokat. Még korábban a hazai élvonal egyik meghatározó játékosa volt, azonban egy szerencsétlen baleset következtében fel kellett adnia sportoló karrierjét és álmait: Ivo Diaz irgalmatlan erejű bombája az egyik szemét találta el, melynek következtében leszakadt a retinája.
A nyolcadik helyezett Mezőkövesd előtt négy, a vendéglátó PLER előtt hét pont volt a hetedik helyen álló Orosházi FKSE előnye a budapesti mérkőzés előtt. Jordovic mester tanítványai várhatták tehát nyugodtabban a találkozót.
Utolsó hazai bajnokiját játszotta az Orosházi FKSE a 2007/2008-as férfi kézilabda bajnokság keleti csoportjában. Ellenfélnek a kiesés elöl menekülő Kiskőrös érkezett, akinek minden pont kell. Így nem számíthattak a hazaiak könnyű meccsre, ami be is igazolódott.
Nem tudta átmenteni egy héttel korábbi remek formáját az orosházi férfi kézilabdacsapat, így a Tiszaföldvár ellen sima vereséget szenvedett.
Ősszel Ózdon kikapott az orosházi férfi kézilabda csapat, holott már akkor is győzelmi esélyekkel utazott az északi városba. Most arra készültek a hazai legények, hogy visszavágjanak az akkori vereségért.
Két középmezőnybeli együttes találkozott szombaton este Orosházán, ahol a hazai csapatnak mindenképpen győzelemre volt szüksége ahhoz, hogy életben tartsa dobogós reményeit. Az őszi, idegenben elért nyolc gólos siker mindenképpen az OFKSE esélyét jósolta.
A múlt heti hazai meccsen a Szeged ellen a második félidőben hengerelt az OFKSE, és begyűjtötte a két pontot. Ha a csapat komolyan gondolta a dobogót, akkor mindenképpen győztesen kellett hazatérniük Balassagyarmatról.