"ÓNODI HENRIETTA" címkével ellátott hírek
Kettő az egyben sporttörténeti pillanat zajlott hétfőn a békéscsabai Csabagyöngyében. Először is megnyílt a Békéscsaba 300 programfolyam első tárlata – mégpedig Ónodi Heni, az 1992-es barcelonai tornász olimpiabajnok relikviagyűjteményéből; majdan a Békéscsabai Sportgála keretén belül, többek között a csabai és csabai származású olimpiai bajnokainkat a halhatatlanok közé választották.
Kettő az egyben sporttörténeti pillanat zajlott hétfőn a békéscsabai Csabagyöngyében. Először is megnyílt a Békéscsaba 300 programfolyam első tárlata – mégpedig Ónodi Heni, az 1992-es barcelonai tornász olimpiabajnok relikviagyűjteményéből; majdan a Békéscsabai Sportgála keretén belül a csabai és csabai származású olimpiai bajnokainkat a halhatatlanok közé választották.
Pedig Póka Egon Benedek (2003-tól Kőbánya díszpolgára), a néhai HBB muzsikusa ismét akkorát dúrt a kopott Fender Precision bészén péntek este Békéscsabán, hogy csillagostól-holdostól leszakadt az egész mennybolt – talán még a tejút is összegabalyodott egy kicsit.
Felemelő, megható ünnepség keretében adták át Ónodi Heninek csütörtökön délután Békéscsaba díszpolgári címét a helyi városháza dísztermében. Ónodi a megyeszékhely harmadik díszpolgára, ugyanakkor az első nő és az első sportoló. Egy párját ritkító versenyzői életmű kapott méltó elismerést. Az egykori sportolónő ma talán a legismertebb békéscsabai széles e világban, és mint újból kiderült: öntudatos lokálpatrióta.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó