"ORBÁN VIKTOR" címkével ellátott hírek
Emmanuel Macron francia államfő szerint az illiberális demokráciák felemelkedésének vagyunk szemtanúi.
A nagy barát, Putyin. És a jelek szerint valamiért Trump sem gondolta eddig úgy, hogy írjon a magyar miniszterelnöknek.
A harmadik kétharmados győzelem után nemzetközi sajtótájékoztatót tartott Orbán Viktor, ahol beszélt a terveiről is. Új kormány lesz, új emberekkel, új felosztással. Jön a Stop Soros törvény és lesznek további változások is, de elnöki rendszerben nem gondolkodik. Sok külföldi újságíró kérdezhetett, azonban például lapunk nem.
Jean-Claude Juncker már holnap a szőnyeg szélére állítja Orbánt.
Mármint azoknak, akik nincsenek tisztában a március elején, Orbán Viktor által bejelentett (egyszeri) 12. 000. HUF-os gázszámla-csökkentéssel.
A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor miniszterelnök "egy politikai halállistát mutatott be", amikor péntek reggel a Kossuth Rádióban arról beszélt, hogy körülbelül 2 ezer fizetett ember dolgozik a kormány megbuktatásán és névre szólóan tudják, hogy kik.
A Newsweek terjedelmes áttekintőjében szó esik Orbán menekültellenes beidegződéséről, valamint arról, hogyan használta ki a Fidesz az európai terrortámadások nyomán kialakult félelmet és pánikot politikájuk továbbépítésére.
Török Gábor politikai elemző szerint a miniszterelnök nem azt mondhatta, ami hasznos számára, hanem amit valójában gondolt. Török úgy látja, ha erről van szó, az olyasmi, ami Orbán beszédeiben csak ritkán fordul elő: komoly politikai hiba.
Orbán azt ígérte, a választások után elégtételt fognak venni, de most "vérszegény ellenzéki pártocskák" helyett szerinte egy nemzetközi birodalommal kell megküzdeni, amit Soros György neve fémjelez.
Orbán Viktor miniszterelnök a március 15-i nemzeti ünnep előestéjén levélben üzent a Kárpát-medence minden táján élő magyaroknak, amelyben összetartozásunkról, valamint szabadságunk és ezeréves kultúránk megvédéséről írt - tájékoztatta szerdán az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.