"ORSZÁGOS ROMA ÖNKORMÁNYZAT" címkével ellátott hírek
Hivatali visszaélés bűntett elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) luxusautó-beszerzése ügyében.
Három képviselő mandátumát megszüntette az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) közgyűlése hétfői zárt ülésén.
Igazán illusztris vendég látogatott el Battonyán az országos Őszi Könyvtári Napok keretében a Városi Művelődési Központ és Városi Könyvtárba, ahol a helyi Magdu Lucian Román Általános Iskola és Óvoda tanulói is helyet foglaltak az 1978-ban felépült, fűtési gondokkal küszködő könyvárban. Magyarország minden bizonnyal legjelentősebb kortárs roma költője, írója, újságírója, Rostás-Farkas György osztotta meg gondolatait csütörtökön este a hallgatósággal, akinek a munkássága mára tananyag lett az általános iskolákban.
Ezer roma nő kaphat szakképzést, majd munkát a szociális és gyermekjóléti ellátórendszerben az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) és az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) együttműködésében indított, európai uniós finanszírozású program keretében. A tárca és az önkormányzat azt várja, hogy a nők híd szerepet töltsenek be a roma közösségek és a szociális intézmények között.
Az Országos Roma Önkormányzat üdvözli a Belügyminisztérium és a nyomozóhatóságok gyors és hatékony intézkedését a roma gárda szerveződésével kapcsolatban - közölte a szervezet. A közlemény szerint az ORÖ az "új roma politika" jegyében elítél minden szélsőséget és félkatonai szerveződést, ami a békés társadalmi együttélést megzavarhatja, s bármely magyar állampolgárban félelmet kelthet.
Romák demonstrálnak a romák ellen Budapesten, és hihetetlennek tűnik, de polgárháború kitörésétől tartanak a romák és a magyarok között Békés megyei és országos roma vezetők.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó