"PAKISZTÁN" címkével ellátott hírek
Valószínűleg merénylet történt a Pakisztán déli részén fekvő szentélynél, ahol hatalmas tömeg volt.
A Pakistan International Airlines gépe éppen Iszlámábádba tartott.
Összeütközött két autóbusz hétfő reggel a kelet-pakisztáni Pandzsáb tartományban, a balesetben legalább 27-en életüket vesztették és több mint 50-en megsérültek - közölte egy helyi tisztségviselő.
Egy pakisztáni lány és családja is a szelfizés áldozata lett: a 11 éves lány beleesett egy folyóba, a szülei pedig ki akarták menteni, de ők is megfulladtak.
Állítólag macskanagyságot is elérő, gyermekekre támadó patkányok inváziója sújtja a pakisztáni Pesavárt. A rágcsálók a 2010-es nagy árvízzel kerültek az ország északnyugati részén fekvő nagyvárosba.
A tálibok vállalták a Kelet-Pakisztánban tegnap elkövetett, 70 ember életét követelő öngyilkos merényletet. A sebesültek száma meghaladja a háromszázat. A támadás Lahor városában történt egy parkban, ahol a helyi keresztény közösség húsvéti ünnepséget tartott. A halálos áldozatok között sok a nő és a gyermek, a húsvéti fesztiválra ugyanis főként családok érkeztek. A tűzszerészek szerint 8-10 kilónyi robbanószer okozta a detonációt. A támadás elkövetését a pakisztáni tálib szélsőséges mozgalom egyik szárnyához, a Tehrik-e Talibán szervezethez köthető egyik csoport vállalta. Pakisztánban a 2009-ben indult katonai műveletek után a tálibok kisebb, elszigetelt területekre szorultak vissza, de továbbra is képesek támadásokat indítani a biztonsági erők és polgári célpontok ellen.
Iszlámábádban várható terrorakcióra figyelmeztette a Pakisztánban tartózkodó amerikaiakat a washingtoni külügyminisztérium szombaton.
Több mint ezer ember vesztette életét a Pakisztán déli részét egy hétig sújtó forróság miatt, és tízezreket ápoltak a leginkább érintett dél-pakisztáni Karacsi város kórházaiban - közölte a helyi katasztrófavédelem vezetője szombaton.
A Mol Nyrt. új, kereskedelmi értékű gázt és kondenzátumot, a földgázból a felszínen leválasztott folyékony szénhidrogént talált Pakisztánban az általa irányított TAL blokk Mardan Khel-1 kutatófúrásánál - közölte a magyar olajipari cég kedden a Budapesti Értéktőzsde honlapján.
Nagyobb szerepe volt a pakisztáni hadseregnek és a titkosszolgálatnak Oszama bin Laden terroristavezér megtalálásában, mint azt az Egyesült Államok eddig állította - közölte egy ismert amerikai újságíró meg nem nevezett hírszerzési forrásra hivatkozva.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft