"RECEP TAYYIP ERDOGAN" címkével ellátott hírek
Törökország aggodalommal fogadja és elítéli Donald Trump amerikai elnök szerdai bejelentését, amely értelmében az Egyesült Államok Izrael fővárosának Jeruzsálemet ismeri el és tel-avivi nagykövetségét is oda költözteti át - írta Mevlüt Cavusoglu török külügyminiszter szerdán a Twitteren.
Csütörtök este beszéltek telefonon.
Recep Tayyip Erdogan török elnök május közepén találkozik Donald Trump amerikai elnökkel az Egyesült Államokban - jelentette az Anadolu török állami hírügynökség a török államfő televíziós nyilatkozatára hivatkozva.
Nem sokkal az urnák lezárása előtt változtatott a központi választási bizottság a szavazatszámlálási szabályokon, amik egyébként így ellentétesek lettek a választási törvénnyel is.
A tüntetők azt skandálták: "Tolvaj, gyilkos Erdogan". Közben a kormány meghosszabbította a rendkívüli állapotot az országban.
Tudomásul veszi a törökországi népszavazás előzetes végeredményét a német szövetségi kormány, és tiszteletben tartja a török polgárok azon jogát, hogy döntsenek hazájuk alkotmányos berendezkedéséről – közölte hétfőn Angela Merkel német kancellár és Sigmar Gabriel külügyminiszter.
Sehol sem járkálhatnak biztonságban az utcákon az európaiak, ha továbbra is úgy viselkednek Törökországgal, mint mostanában – közölte a török elnök.
Mivel kapcsolatba hozhatóak Gülen hitszónok tanaival. Eltűnt pár attasé is.
Törökország energiát, Oroszország pedig egy erős partnert kaphat, ráadásul a vele szemben álló NATO szövetségén belül. Ma már kétszer tartottak megbeszélést, de Szíriáról még egy újabb fordulóban tárgyalnak, rögtön a sajtótájékoztató után.
Négyről harminc napra emelik az őrizetbe vételek lehetséges időtartamát Törökországban a múlt pénteki puccskísérlet után kihirdetett rendkívüli állapot keretében - jelent meg szombaton a hivatalos közlönyben.