"ROMÁNIA" címkével ellátott hírek
Április közepén leállhat az észak-erdélyi autópálya építése, mivel a kivitelezéssel megbízott amerikai Bechtel vállalat jelenleg "hitelben" dolgozik a román kormány fizetési gondjai miatt.
A Magyar-Román Közös Békefenntartó Zászlóalj tíz éves fennállását ünnepelte az elmúlt héten Aradon.
Az egyik legolcsóbb Békés megyei benzinkúton, a békéscsabai Lukolilnál a 95-ös benzin 299 forint 90 fillérbe kerül, másutt 304-305 forintba. Van ennél drágább, és van ennél olcsóbb is. Mindenesetre, az átlagembernek úgy összességében: átkozottul drága az üzemanyag. Ezért a Hír6.hu benzinportyára indult. Gyula belvárosából a határ túloldalára, Romániába. Arra voltunk kíváncsiak: mennyit spórolunk, s mindez mennyi időbe telik. Utazzon velünk és számoljon, hogy megéri-e?
A magyar és a román határ menti munkaügyi kirendeltségek kölcsönösen meghirdetik ezentúl a szomszédos országban a határ közelében kínált álláslehetőségeket, illetve felmérik a munkavállalásra jelentkezők igényeit, segítve elhelyezkedésüket - olvasható az Állami Foglalkoztatási Szolgálat honlapján.
A Ford új romániai üzemében, Craiovában, a Transit Connect modellt tervezi összeszerelni. A könnyű áruszállító jármű a jövő év közepétől lesz kapható a romániai piacon - jelentette be a Ford Europa vezérigazgatója John Fleming pénteken Craiovában a szerződés aláírása alkalmából, amellyel a romániai üzem 72,4 százalékos tulajdonrésze került a Ford tulajdonába.
A román kormány gazdasági előrejelző bizottsága (CNP) a tavaszi előzetes előrejelzésében is 6,5 százalékos GDP-növekedést jósol idénre, csakúgy, mint utoljára szeptemberben tette, annak ellenére, hogy az év elejéről már ismert adatok támogatnák az előrejelzés javítását, idézte a bizottság elnökét, Ion Ghizdeanut a Rompres hírügynökség pénteken.
Alig száz ember tüntetett csütörtök délután Románia nagykövetségének budapesti, Thököly úti székháza előtt; a "magyargyűlölet" elleni demonstrációt mintegy 40 rohamrendőr biztosította, a rendőrség kordonnal lezárta a külképviselet épületét és a környező utcákat.
Románia területén magyarul is lehet bejelentést tenni a 112-es sürgősségi egységes hívószámon - olvasható a román informatikai és távközlési minisztérium közleményében.
Romániában tavaly a külföldi tőkével alakult új, kisebb-nagyobb cégek közül 1450 magyar tőke bevonásával jött létre, ezzel második a sorban.
A magyar-román határon átnyúló európai uniós program lehetővé teszi, hogy sikeres együttműködések alakuljanak ki a határmenti régiók között - mondta Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter kedden a magyar-román határon átnyúló program indító konferenciáján, Temesváron.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft