"START KÖZMUNKAPROGRAM" címkével ellátott hírek
Sarkad Város Önkormányzata a Startmunka Mintaprogram mezőgazdasági programjának keretében 2014-ben alakította ki az Epreskert utcában azt az 1,5 hektáros saját tulajdonú gyümölcsöskertet, ahová 700 db gyümölcsfa (meggy, cseresznye, alma, körte, szilva, birs, kajszibarack és őszibarack) került telepítésre. A gyümölcsfák beszerzése során különös figyelmet fordítottak a fajták összeállítására és azon belül az érésidő elnyújtására, hogy a gyümölcsök érése ne egy időre essen. A fák termőre fordulását követően a fő célkitűzés a Közétkeztetési Intézményen keresztül a bölcsőde, az óvodák és az iskolák, valamint az időseket gondozó szociális intézmények számára biztosítani a friss gyümölcsöt.
2017. szeptember 22-23. között tartották Budapesten, a Vajdahunyad várában a III. Országos Közfoglalkoztatási Kiállítást , amelyen Békés megyéből egyedüliként, a gyomaendrődi közfoglalkoztatási program is bemutatkozhatott.
A Járási Start Mintaprogram több eleme is sikeresen működik Gyomaendrődön. Az elemek közül a leglátványosabb a virágkertészet, amelyben a saját termelésű, nevelésű palántákból egész évben virágosítják a várost. Idén már értékesítésre is jutott belőle.
Teljesítménytől függő plusz juttatást kapnak Pusztaottlakán a közfoglalkoztatottak - mondta el az MTI-nek a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ igazgatója a közmunkaprogramot bemutató szerdai nyílt napon, ahol az orosházi és a mezőkovácsházi járás településeinek vezetői és közfoglalkoztatottak vettek részt.
Almáskamarás, Almásfüzitő, Bácsalmás, Dunaalmás, Magyaralmás, Mátraalmás, Tóalmás. Legyenek bármelyik pontján is az országnak ezek a települések, az ott élők úgy határoztak, hogy ők bizony összetartoznak. Összetartozásukat immár tizenkét éve találkozóval demonstrálják. Mindig máshol jönnek össze a jó almásiak.
„STARTmunka” fantázianévvel illették azt a pályázatot, amely 5 kisebb programelemből áll és 2013. március 1. napjától 2014. február 28. napjáig tart. Összesen 201 kétegyházi lakosnak tudtunk, tudunk munkát biztosítani, napi 8 órás foglalkoztatásban.
Pörgős önkormányzati képviselő-testületi ülést vezetett le csütörtök délelőtt Gyula város fideszes polgármestere, dr. Görgényi Ernő, annál is inkább, mivel délután fél egyre adósságrendezési tárgyalásra volt hivatalos a megyeszékhelyre, Békéscsabára. A polgármesteri hivatal, az egykori vármegyeháza gyönyörű, többek között a Békés vármegyét újratelepítő báró Harruckern János György főispán festményével díszített díszteremben szó esett a piac sorsáról is.
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft